Penghalau Haiwan Perosak Gelombang Ultrasonik

Thursday, 03 April 2014 00:00 Ruzlan
Print

1Kedai Mudah

Artikel bankPenghalau Makhluk Rosak Ultrasoic

Penghalau Haiwan Perosak Gelombang Ultrasonik
(dengan penunjuk malam LED dan AC Outlet)

Ucapkan Selamat Tinggal kepada.... Tikus, Lipas, Lalat, Semut dan lain-lain serangga perosak dirumah anda ! Serangga termasuk kutu merayap sememangnya pengganggu utama di rumah-rumah Malaysia. Kebanyakkan isi rumah di Malaysia memilih cara biasa yang belum tentu berkesan dalam menghalau dan membasmi makhluk perosak seperti penggunaan semburan dan aneka perangkap. Bukan sahaja nampak kotor malah mendatangkan kesan sampingan berterusan yang memudaratkan kesihatan keluarga. Kesemua masalah ini boleh disingkirkan dengan teknologi gelombang ultrasonik dan elektromagnet dalam memerangi musuh rumah ini. Gelombang elektromagnet dan ultrasonik sememangnya bersih, selamat, tiada kesan mudarat, tidak mengeluarkan sebarang bau dan mudah digunakan.

Penghalau Tikus Ultrasonic (Belakang)

Kini Penggunaan Gelombang Ultrasonik dan Elekromagnetik adalah teknologi selamat untuk menghalau pelbagai haiwan perosak domestik.

Hasil kajian dari University Negeri Kansas Amerika mengesahkan bahawa penggunaan kedua-dua gelombang ini sememangnya mengganggu, menyuraikan dan menjauhkan kebanyakan haiwan perosak dirumah. Gajet ini berfungsi dengan menjana gelombang jarak pendek, bunyi berfrekuensi tinggi teramat langsing dimanana ianya mustahil dapat didengar oleh deria telinga manusia (kurang dari 20,000 Hertz). Ini adalah kerana telinga manusia amat terhad sensitiviti pada bunyi ultrasonik dimana gegendang telinga manusia tidak cukup pantas untuk menerima getaran setinggi itu. Sebaliknya, beberapa jenis binatang seperti anjing, kelawar, tikus, serangga berupaya mendengar dengan baik pada kesan bunyi ultrasonik. Sesetengah jenis serangga seperti belalang, cengkerik dapat mendengar bunyi berfrekuensi dari 50,000 hingga 100,000 Hertz dan malahan rama-rama mampu mendengar ultrasound setinggi hingga 240,000 Hz.

Secara ringkasnya, penggunaan gelombang ultrasonik benar-benar mengganggu 'kesejahteraan' hidup mereka dirumah anda terutamanya tikus (30,000 - 50,00 Hz) dan lipas atau haiwan perosak domestik amnya.

 

Pengalaman Penulis Sendiri : (Admin - 1Kedai Dotcom)

" Boleh dikatakan kebanyakan rumah yang padat seperti di Lembah Klang mempunyai masalah tikus yang bermaharaja lela. Tidak terkecuali saya sendiri dimana sebelum ini bermacam cara telah digunakan seperti perangkap sangkar (tidak mengena), gam tikus (kotor) dan racun (bangkai tikus dimerata tempat). Akhirnya penghalau ultrasonik adalah penyelesaian yang SEMEMANGNYA BERKESAN." Kronologi perkembangan:

Sijil Perakuan

Sijil perakuan produk: Registered Trademark, EC British Certificates dan Conformity Certificates. Diperdagangkan atas jenama 'HEADLINE' dimana kesemua persijilan ini diwajibkan bagi tujuan kelulusan eksport ke Eropah secara meluas.

Fungsi Utama :

  1. Penghalau Makhluk Perosak elektronik yang berupaya membasmi tikus, lipas, dan serangga lain (tidak termasuk nyamuk) dengan berkesan.
  2. Ianya dikawal oleh komputer mikro bina dalam yang menghasilkan denyutan gelombang dengan frekuensi tertentu (lebih dari 20,000 Hz)
  3. Menggunakan 2 serangan denyutan gelombang berfrekuensi iaitu akustik dan elektromagnetik untuk menyerang dan mengganggu saraf makhluk perosak. Satu-satunya cara untuk mereka 'aman' ialah : "Tinggalkan Kawasan ini !"
  4. Tiada bau, Tiada penggunaan bahan racun, Tidak menghasilkan asap, Tiada bunyi kedengaran dan paling penting - TIADA LANGSUNG KESAN SAMPINGAN pada manusia.
  5. Boleh digunakan secara berterusan tanpa sebarang penyelenggaraan.
  6. Sesuai untuk digunakan untuk kediaman, ruang pejabat, restoran, gudang dan sebagainya.

Klik gambar diatas. Saksikan demo penggunaan Penghalau Perosak dari Youtube.

Operasi Penggunaan :

Perhatian dan Amaran:

Kelebihan Gelombang Ultrasonik sebagai Penghalau Perosak Rumah : 

        Tiada lagi penggunaan semburan bahan racun (agen kanser)

        Tiada lagi perangkap

        Tidak melibatkan bahan racun yang berbahaya

        Selamat untuk seluruh ahli keluarga

        Hanya plug in, amat sesuai bagi kegunaan rumah kediaman dan pejabat.

        Penggunaan Tenaga yang Cekap

        Lampu malam LED dengan suis ON / OFF

        Palam kuasa AC tambahan, tiada pembaziran plug AC anda.

        Berkuasa dan Berkesan untuk jangkauan ruang seluas 60 meter persegi.

HARGA DI 1KEDAI DOTCOM : RM155 Sahaja (Termasuk kurier Poslaju dan Nombor Tracking)


Artikel Kenali Tikus  Bahaya Kencing Tikus


KLIK SINI BAGI DAPATKAN KATALOG & HARGA KESEMUA GAJET SPY TERBARU 1KEDAI.COM

Bagaimana Nak Order

Penghantaran

Penghantaran Segera


Kilik ke senarai utama


Kembali ke Katalog Utama

Last Updated on Monday, 30 January 2017 11:49