1kedai.com

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Produk

Solarwall - Lampu Solar Pintar dengan Penderia

E-mail Print PDF

Printhauz BannerLampu Dinding 16 LED Putih Kuasa Solar Kalis Cuaca dengan Pengesan Aktif Pergerakan.

Solar Wall

Solarwall

SOLARWALL adalah sistem lampu pintar berteknologi tenaga hijau yang amat cekap gunaan tenaga, kurang penyelanggaraan dan bersumberkan tenaga PERCUMA dari matahari. Rekabentuk moden kontemporari sesuai dijadikan lampu hiasan luaran bangunan atau untuk pengcahayaan di halaman masuk ke kediaman anda. Cara pemasangan yang mudah dan ringkas menjadikan ianya aksesori mampu milik yang perlu ada di setiap kediaman di Malaysia.

Solar Wall

Panel solar berteknologi Jerman ini berfungsi dengan mengubah sinaran matahari kepada tenaga elektrik di siang hari sambil disimpan secara automatik ke bateri Li-Ion 3.7 V 800mAh. Pada malam hari pula, ianya akan dihidupkan secara automatik dan cukup untuk menyinari hingga 8 jam penggunaan sebelum di cas semula berulang-ulang setiap hari.


Spesifikasi:

 • Panel Solar: 0.55 watt berteknologi Jerman
 • Bateri Li-ion: 3.7V 800mAh
 • LED: 16 biji, 1 watt
 • Material binaan: Alloy Aluminium (logam + plastik, sand blast dan kemasan cat)
 • Warranti: 6 bulan bagi kecacatan dalam pengeluaran.
 • Penderia sinaran dan Penderia pengesanan pergerakan aktif
 • 6 jam pengecasan matahari untuk menyinari lampu sehingga 8 jam.
 • Tiada kesan kerlipan 'strobe' atau radiasi
 • Tahan lasak, kalis air hujan dan cuaca panas.
 • Ukuran: 132 X 92 X 77 mm
 • Berat Keseluruhan: 153 gram
 • Warna: Perak

Solar Wall

Kalis cuaca luaran hujan dan panas.
Dibina dengan litupan kedap serta dari bahan berkualiti yang tahan cuaca di Malaysia. Ini bagi memastikan ia berfungsi sempurna dan tahan tanpa mengira apa pun situasi cuaca.
 
Sistem Penderiaan Automatik Mengesan Pergerakan dan Cahaya Persekitaran.

Solar Wall

Teknologi pintar Solarwall ini telah diprogramkan dengan 3 paras pengcahayaan automatik iaitu - OFF / LAMPU SURAM / LAMPU TERANG dan ianya dikawal secara automatik mengikut keadaan atau persekitaran yang dikesan.

Pada waktu siang yang cerah, lampu akan padam / OFF dan kekal tidak aktif walaupun ada pergerakan yang dikesan. Apabila matahari terbenam dan malam menjelang. ianya menjadi aktif dengan lampu dalam kedudukan suram sepanjang malam. Akan tetapi, sebaik saja ada pergerakan dikesan ianya segera bersinar cerah selama 30 saat dan akan kembali suram sehingga adala lagi pergerakan dikesan seterusnya.
Solar Wall

Last Updated on Thursday, 05 February 2015 11:42 Read more...
 

Katalog 55 Gajet Elektronik Berteknologi Rahsia 2017

E-mail Print PDF

Artikel bank


DARI 2009 HINGGA 2017 - PELBAGAI GAJET BERTEKNOLOGI 'SPY' SEDANG DIPASARKAN OLEH 1KEDAI DOTCOM.

Kini 1Kedai dotcom sedang memasarkan lebih dari 55 jenis gajet Berteknologi Terkini dan Terbaru di Pasaran yang Terhad. Dibawah ini adalah katalog tahun 2014 terbaru yang sedang beredar dipasaran sekarang. Hanya dari 1Kedai Dotcom.

Penjejak GPSProduk terbaru 1kedai Dotcom 2016


SILA TEKAN BUTANG GAJET UNTUK MAKLUMAT LANJUT

Kategori

 Pen Pintar     

Spycam Kunci Kereta   Kunci Kereta Spy DVR-37U  

Sniper Sunglass     

S16   Warsaw Mikro Cam   s39 Stavic Micro Camera

     

Kategori

Intip Dengar Sonic Boom  Kamera Mikro Wireless  S-40 Fox-View

s-41 Night Hawk  S-43 Tomahawk   S-44 Puma

S36 Robot Eye  Kamera Anti Penceroboh   Lampu Limpah solar dengan kamera pengesan

Kategori

GPS Tracker by Siemens      Perakam Perbualan Telefon CVG-278

Ashtray GSM   Intip Dengar Sonic Boom   s-48 Sonic Boom Versi 2

Kategori

Telinga Bionik   s-47 Audio Penembus Dinding   Moskovich  

U9 Pendrive Spy HD   s40 Spy-X3   U8-Spy Flashdrive Cam

   Power Jammer Jarak Jauh

Kategori

Android TV   Set Pemancar Video Wireless   Penghalau Tikus Ultrasonic

S42 Pemain Youtube   s-49 Penyedut Hawa Panas Solar   Pengimbas Mudah-AlihSkyp X

Pen Pembaca Al-Quran   s45 Pengupas Nenas   S41-Iron

V Promo

Section Gajet Import

 Telefon pintar Military Grade  s38 Anti Speedtrap 

    Katalog 2011


1Kedai Printhaus

Print FlyersPrint Poster A2Print Bizkad

Print BookletPrint FolderPrint Brosur


KLIK SINI BAGI DAPATKAN KATALOG & HARGA KESEMUA GAJET SPY TERBARU 1KEDAI.COM

Bagaimana Nak OrderPenghantaran


    Senarai Gajet Spy   Senarai Gajet Khas

SERTAI PLAN PERKONGSIAN KEUNTUNGAN BISNES V-PROMO KAMI SEKARANG ! Tanpa sebarang risiko di pihak anda.


 1.  JAM TANGAN BERCIRIKAN TEKNOLOGI PERISIK ALA - JAMES BOND  

     Jam Tangan James Bond

DILENGKAPI DENGAN CIRI-CIRI CANGGIH BERIKUT:

Jam tangan analog yang mempunyai kamera video tersembunyi. Merakam video dengan kualiti DVD (640 X 480 piksel) dengan format MPEG4 - AVI beserta bunyi audio 128 kbps PCM. Mikrofon bina dalam amat peka kepada bunyi sehingga jarak jangkauan 10 meter radius. Bateri boleh dicas semula dengan sambungan USB terus ke PC atau laptop anda. Menyimpan rakaman video sehingga 4GB kedalam 'internal flash memory'.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT LANJUT


 2. GAJET SPY GULA-GULA GETAH

Gajet Spy Gula-gula getah

Sebuah gajet spy sebesar saiz bungkusan gula-gula getah (chewing gum) yang semestinya diluar jangkaan kawan atau lawan. 1Kedai Dotcom mengedarkan hanya versi terbaru dipasaran.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT LANJUT


 3. KAMERA BUTANG BAJU TERSEMBUNYI


Kamera Spy Butang Baju

Kamera video berkualiti tinggi ini disembunyikan oleh rupa luaran yang berbentuk butang baju biasa. Saiznya yang begitu kecil membolehkan dimuatkan ke  dalam kotak gula-gula getah, kotak rokok atau disusun bersama butang-butang lain dibaju anda tanpa ada yang menyedari. Kamera butang ini merakam secara langsung kepada kad TF dengan video kualiti DVD 640 X 480 berformat AVI dengan kualiti bunyi audio saluran mono AMR menjadikan ianya gajet pengintipan kecil tersembunyi yang sukar dijangka.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT LANJUT


 4. SONIC BOOM - INTIP PERBUALAN DARI JARAK JAUH TERUS KE TELEFON ANDA.

Gajet Intip Dengar

Pendengaran Jarak Jauh

Mendengar perbualan secara rahsia terus ke handphone anda. Mengintip dan mendengar apa saja yang berlaku di pejabat anda, di rumah anda atau dimana sahaja anda berada walau ratusan kilometer. Produk yang sememangnya dicipta khas untuk spy yang tulin seperti anda. Anda perlu memiliki gajet ini untuk mendengar rahsia tentang:

 • Anda seorang majikan atau ketua jabatan: Mendengar setiap perbualan antara kakitangan dipejabat, setelah ketiadaan anda.
 • Untuk pasangan yang sedang bercinta: Mendengar setiap perbualan pasangan, apakah si dia jujur pada anda atau sebaliknya.
 • Untuk kesejahteraan rumah tangga: Mendengar apa yang berlaku dirumah anda. Selamatkah suami anda, isteri anda, anak-anak anda atau pembantu rumah anda sepanjang ketiadaan anda dirumah ?
 • Untuk pemilik kenderaan: Mengesan kedudukan lokasi kereta anda jika ada yang meminjam atau mungkin mencuri dari anda tanpa diketahui.
 • Untuk apasaja yang anda perlu tahu tentang rahsia disekeling anda. Mengetahui sesuatu adalah lebih baik dari tidak mengetahui langsung.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT LANJUT  5.  PENGESAN JEJAK LOKASI GPS - SIEMENS

Pengesan Jejak GPS

Pengesan jejak berteknologi terkini dari Siemens AG, sememangnya mudah dikendalikan untuk berhubung. Menjejak sebarang lokasi subjek yang anda inginkan seperti kenderaan yang anda sewakan / pinjamkan, harta benda anda, lokasi  ahli keluarga tersayang anda seperti anak, isteri, suami atau pekerja anda sendiri.

Berfungsi berpandukan sistem sedia ada di Malaysia iaitu melalui rangkaian GSM/GPRS dan jaringan satelit GPS. Produk ini berupaya mengawasi serta mengenal pasti lokasi sasaran dengan tepat hanya melalui SMS yang anda hantar atau GPRS.  Sebaik sahaja anda menghantar mesej teks SMS pada unit ini, secara otomatik ianya akan membalas dengan maklumat kordinat atau lokasi kedudukan ia berada sekarang. Anda boleh menggunakan atau memeriksa maklumat kedudukan kordinat yang diterima melalui perisian pemetaan seperti Google Earth / Google Map atau peralatan GPS (Satnav) kereta anda.

Bukan itu saja, anda boleh mendapatkan maklumat kedudukan sasaran pada selaan masa spesifik (minimum 20 saat) atau mengikut selaan masa setiap 30 saat (contoh) melalui hubungan GPRS komputer anda pada masa sebenar.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI  6. KAMERA SPY VIDEO DVD BEREKABENTUK 'BLUETOOTH HANDPHONE'

Bluetooth Moskovich

Tiada siapa menyangka bahawa set bluetooth telinga yang biasanya untuk kegunaan perbualan handfon rupa-rupanya mempunyai rahsia tersembunyi. Moskovich, iaitu rekaan terbaru gajet spy ini mempunyai kebolehan merakam video dan audio melalui kamera lubang pin dengan kualiti imej DVD iaitu 640 X 480 piksel. Mikrofon kualiti spy direka untuk merakam suara berkualiti tinggi untuk memastikan misi anda berjalan lancar dan bersahaja. Ya ! Segalanya harus profesional dari segi teknologi dan strategi. James Bond memang perlukan gajet seperti ini !

Rakaman video dengan gajet yang terpasang ditelinga / kepala adalah jauh lebih stabil dan kurang gegaran imej berbanding dengan gajet rakaman yang dipegang pada tangan. Secara tidak langsung menjanjikan mutu rakaman video yang lebih baik untuk sebarang misi anda.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI
  7.  KUNCI KERETA YANG MERAKAM VIDEO KUALITI DVD SERTA SNAP FOTO.

Kunci Remote Spy


 CIRI-CIRI KHAS 'KUNCI KAWALAN':

Lensa kamera bersaiz lubang pin yang amat kecil membolehkan kerja-kerja spy dilakukan dengan lancar. Ianya adalah versi terbaru dengan fungsi untuk merakam video klip, merakam perbualan dan suara serta untuk penyimpanan data melalui USB port. Video berdefinasi tinggi merakam suara berkualiti dengan imej warna. Mainkan semula rakaman terus ke PC atau Laptop dengan sambungan mudah tanpa memerlukan sebarang driver perisian. Mudah digunakan dengan butang 'Satu Sentuhan' untuk merakam bukti dan rujukan dengan serta merta.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI

8. KUNCI KERETA MEWAH BERKAMERA SPY BOLEH LIPAT - DVR 35

Kunci Remote Spycam DVR-35

Tiada siapapun mengesyaki bahawa segala gerak-geri dan percakapan mereka sedang direkod secara RAHSIA ! Spycam model DVR-35 direkabentuk hampir menyerupai kunci kereta kawalan jauh model-model mewah Jerman dengan logo Mercedes, BMW dan Audi. Kedudukan lensa rahsia bersaiz lubang pin hampir tidak dapat dikesan.

Banyak ciri-ciri yang telah dipertingkatkan dibandingkan dengan model sebelumnya. Antaranya ialah kualiti rakaman video setinggi 720 X 480 piksel (lebih tinggi dari DVD standard) dengan kelajuan 30 frame per saat.
Versi DVR-35 didatangkan bersama 4B kad mikro-SD dimana tiada lagi saat-saat penting yang terlepas dari bahan rekod anda lagi. Anda boleh merakam berjam-jam perjalanan mesyuarat perniagaan, peristiwa menarik atau aksi spontan boss atau rakan sepejabat anda dengan hanya 1 butang rakaman.
Muat turun dengan mudah bahan rakaman anda ke komputer melalui port mini USB untuk dijadikan koleksi video / gambar kegemaran. 1Kedai Dotcom sentiasa bersedia memenuhi pesanan anda pada bila-bila masa.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI


9. PEN PINTAR DENGAN 5 FUNGSI RAHSIA.

Pen Pintar

Pen Pintar berkamera dengan perakam audio rahsia - Merupakan gajet 5 dalam 1 ini adalah yang paling unik serta kompetitif dan terhangat dipasarkan oleh 1Kedai Dotcom. Mempunyai kapasiti yang cukup untuk anda merekodkan gambar dan video dalam memenuhi keperluan dokumentasi anda. Kesemua produk ini dibina mengikut standard kualiti terbaik dalam menempuh ujian masa kepenggunaan dan keperluan. Rekabentuknya yang padat serta fungsi kegunaan multimedia yang luas sambil menawarkan harga yang sesuai dengan bajet anda.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI
10. KAMERA AV TANPA WAYAR DENGAN ALAT PENERIMA.

Kamera Tanpa Wayar + Penerima


Merakamkan saat dan peristiwa penuh warna dengan menggunakan salah satu versi teknologi termaju kamera miniatur (kecil) dalam pasaran. Lagi... anda boleh mendengar melalui mikrofon bina dalam. Produk ini mengguna pakai penderia imej CMOS. Kamera ini boleh di fokus secara manual untuk sudut dan gambar yang anda inginkan. Pemasangan amat mudah bagi set televisyen biasa yang dilengkapi AV outlet. Jika perlu, rakaman video boleh disimpan dengan menggunakan VCR tanpa sebarang aksesori tambahan.

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI

 11. SMARTCAM: MENGAWASI / MERAKAM VIDEO TANPA WAYAR


 Smartcam Volgren Infra-Red

Mengawasi, memerhati serta merakam keselamatan secara terus dari kamera tanpa wayar secara langsung melalui PC Desktop, Set Televisiyen mahupun Laptop anda tanpa mengira siang atau malam yang gelap gelita sepenuhnya. Dilengkapi teknologi infra-merah, kamera warna ini dihubungkan melalui penerima / perakam USB menjadikan ianya sistem CCTV yang fleksibel dan mudah alih sepenuhnya. Hebat bukan ? Set penerima didatangkan bersama dengan alat kawalan jauh, kabel USB dan perisian khas CCTV yang membolehkan anda merakam  video berkelajuan 25 - 30 frame per saat terus kepada hard drive komputer anda

SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI  12. KAD AKSES YANG MERAKAM VIDEO BERKUALITI DVD SERTA SNAP FOTO

     Name Tag Berkamera

BAGAIMANA CARA MENGGUNAKANNYA ?

Di permukaan belakang 'kad akses' terdapat lampu penunjuk LED. Apabila sedang mengecas, lampu akan berkelip-kelip warna kuning. Apabila suis dihidupkan, lampu bertukar kuning. Bagi mematikan suis, tekan berterusan (hold press) selama 3 saat dan lampu LED padam. Untuk menukar fungsi video, setelah dihidupkan sila tekan butang atas sekali untuk memulakan atau menamatkan rakaman. LED berwarna biru apabila sedang merakam imej. Untuk merakam gambar fotograf, tekan butang sekali untuk 'snap' dan LED akan bertukar biru dalam sesaat sebelum bertukar kembali kepada kuning bagi menunjukkan sedang bersedia semula untuk gambar seterusnya.

 SILA KLIK DISINI UNTUK LEBIH MAKLUMAT TERPERINCI 

 


 13. ANTI-SPY: PENGESAN & PENCARI LENSA KAMERA

Anti Spy - Pengesan Lensa Kamera

Anti-Spy dengan Pengesan Lensa Kamera - Teknologi terbaru dalam pencegahan mengesan peralatan pengintipan dan risikan dalam misi anda melindungi harta benda dan hak peribadi anda. Gajet yang kecil dan mudah dibawa ini juga mampu mengesan isyarat 'wireless' untuk mengawasi samada anda sedang diintip atau sebaliknya dengan 24 jam sekuriti. Gajet canggih ini menggabungkan 2 tugas pengesanan serentak iaitu bukan sahaja untuk mengesan samada anda sedang diperhatikan malahan mengesan dari mana anda sedang diperhatikan.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT LEBIH TERPERINCI


14.  JAMMER UNTUK MENGHALANG HUBUNGAN TELEFON

Jammer untuk Telefon

Jammer mudah alih untuk handphone berkesan bagi jarak jangkauan antara 0.5 - 12 meter. Produk ini boleh digunakan dimana saja tempat yang anda mahu supaya telefon bimbit dilarang untuk digunakan. Contohnya diruang yang memerlukan penumpuan perhatian seperti bilik mesyuarat, bilik seminar atau kuliah mahupun semasa aktiviti masjid seperti khutbah dan ceramah. Amat mudah dikendalikan, iaitu hanya menekan butang 'on' dirusuk tepi dan serta-merta akan menghalang serta mengganggu isyarat radio dan satelit termasuk GPS.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT LEBIH TERPERINCI


 15.  JAMMER UNTUK MENGHALANG HUBUNGAN GPS 

Jammer menentang GPS 

Adakah anda rasa rimas jika sentiasa dijejaki walau dimana saja anda berada ? Mereka melayan anda seperti seorang tahanan parol atau seperti seorang boss yang sentiasa ingin tahu dimana anda berada. Jammer GPS mudah-alih ini sanggup memastikan agar 'kemerdekaan' anda terjamin jika diperlukan. Ianya amat ringan dan kecil menjadikan begitu mudah disembunyikan memberikan anda perlindungan dari isyarat satelit GPS dalam jarak 10 meter dari gajet ini. Baik untuk digunakan pada kereta syarikat jika anda memerlukan masa makan tengahari yang lebih panjang !

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT LEBIH TERPERINCI
 


16.  JAM TANGAN BERFUNGSI HANDPHONE DENGAN TOUCH SCREEN

Jam tangan handphone Touch Screen


Menakjubkan apabila sebuah jam tangan bergaya digabungkan bersama dengan teknologi kamera digital, pemain video dan audio digital dengan fungsi penuh handphone bagi kegunaan di Malaysia ! Kesemua kendalian hanya melalui sentuhan 'virtual keypad' pada paparan skrin LCD. Jam telefon selular ini dilengkapi ciri-ciri teknologi tinggi quad-band GSM (850MHz, 900 MHz, 1800MHz dan 1900MHz) yang dimuatkan kesemuanya diatas pergelangan tangan anda. Hanya selitkan kad SIM anda dan gunakan ia sebagai sebuah telefon yang pasti membeliakkan mata rakan-rakan anda. Ianya juga boleh disesuaikan dengan headset Bluetooth untuk lebih kepelbagaian.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK17. CERMIN PANDANG BELAKANG BERTEKNOLOGI BLUETOOTH 

Bluetooth Bebas tangan untuk Kereta

Cermin pandang belakang dengan teknologi Bluetooth V2.0 menjadikan kereta anda lebih selamat dipandu dengan kelengkapan bebas tangan terbaru. Hanya klipkan sahaja gajet ini pada cermin pandang belakang yang sedia ada, menjadikan pemasangan begitu mudah sekali. Unit bluetooth terbina bersama jalur paparan LCD kedalam cermin yang amat reflektif. Ini memberikan paparan maklumat nombor telefon serta informasi berkaitan terus pada cermin pandang belakang. Mikrofon bina dalam, pembesar suara dan pendengar telinga tanpa wayar berhubung terus pada cermin untuk kemudahan luar biasa yang maksimum. 

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK


 18. ROBOT EYE - KAMERA PENGAWASAN KAWALAN INTERNET / WI-FI 

Kamera IP


Robot-Eye - Kamera Pengawasan Kawalan Internet 

 Menyiarkan siaran langsung apa yang berlaku dirumah / pejabat anda terus melalui internet ke PC anda :

 Sebaik saja anda menghubungkan Robot-Eye ke internet jalur lebar, anda boleh menyaksikan tayangan secara langsung apa yang berlaku dirumah anda dimana saja di dunia ini 24 jam sehari / 7 hari seminggu terus ke PC, laptop atau telefon 3G anda. Bila anda berada di pejabat, anda boleh daftar masuk (login) internet dan memeriksa keselamatan rumah anda dan keluarga anda terjamin. Jika anda mempunyai pembantu rumah yang menjaga anak-anak anda dirumah, anda boleh mengawasi setiap gerak-geri dan perbualan hanya melalui PC / laptop anda dengan beberapa klik mouse. Jika anda terpaksa berada diluar daerah atau diluar negara sekalipun, anda masih boleh mengawasi rumah anda melalui telefon 3G secara siaran langsung.

Bukan itu saja, PENGESAN PERGERAKAN AKTIF (motion detector) akan segera mengesan serta merta individu yang menceroboh masuk kerumah anda. Robot-Eye secara otomatik akan snap foto dan terus menghantar imej ke petimasuk e-mail anda untuk anda mengenal pasti siapakah penceroboh tersebut.Lagi ciri canggih pada Robot Eye ialah, kamera ini juga mampu MERAKAM DENGAN BAIK PADA WAKTU MALAM dengan persekitaran yang gelap gelita atau 'zero visibility'. Kesemua tugas serta fungsi canggih terkini ini boleh boleh diperolehi pada harga yang anda mampu.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK 19. SECURITY EYE - KAMERA KESAN PERUBAHAN PERGERAKAN & HABA  

 Sensor Eye

KADAR JENAYAH KINI MAKIN MENINGKAT. MENINGGALKAN HARTA BENDA ANDA DIMUSIM PERAYAAN INI MEMANG BERISIKO. ANDA PERLU MILIKI GAJET INI AGAR KESELAMATAN LEBIH TERJAMIN DAN HATI ANDA LEBIH TENTERAM. MENGAWASI KESELAMATAN PINTU PAGAR KEDIAMAN, PREMIS, KERETA, PINTU BELAKANG DAN HARTA BENDA ANDA. SERTA MERTA AKAN BERTINDAK BALAS MERAKAM SUBJEK YANG MENCURIGAKAN SECARA DIGITAL  DENGAN SULUHAN TERANG 34 LAMPU PUTIH LED  YANG DIAKTIFKAN OLEH PENDERIA SENSITIF PADA PERGERAKAN DAN HABA.

Memastikan kediaman termasuk harta benda anda selamat dari ancaman penceroboh atau penjenayah. Suluhan lampu pengawasan LED sentiasa aktif mengawasi dengan bantuan penderia sensitif terhadap pergerakan dan haba dengan segera merakam bukti sekaligus menakutkan penceroboh. Hanya halakan 'security eye' ke kawasan yang berisiko tinggi untuk dicerobohi contohnya tingkap, pintu, pintu pagar atau parkir kereta anda. Penderia pasif infra merah (mengesan secara otomatik terhadap sebarang perubahan pergerakan dan haba) akan mengawasi keselamatan harta benda anda. Sebaik sahaja penderia bertindakbalas pada objek, secara otomatik ianya akan memulakan rakaman dan merekodkan kedalam kad mikro SD (sehingga 32 Gb) sambil menyinarkan cahaya lampau terang dari 34 LED putih kepada sasaran.

Bayangkan: Ianya bukan sahaja mengejutkan pencuri atau penceroboh kediaman anda, malah ianya sekaligus menakutkan serta memang merisikokan 'kerjaya' mereka. Hasilnya, kediaman dan premis perniagaan anda kekal terjamin sambil membantu mengurangkan kadar jenayah dikawasan anda. Security Eye sememangnya mudah dipasang kerana ianya dilengkapi manual yang ringkas. Binaan yang ringan dan padat memudahkan ianya dipasang serta LED fleksibel boleh di laras dimana sahaja pada setiap pintu masuk.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK


 20. PROJEKTOR TAPAK TANGAN LCD - THE TITANIUM 

Projektor LCD Tapak Tangan


Memperkenalkan - 'The Titanium'. Kemungkinan bakal diisytiharkan sebagai projektor terkecil didunia yang mana saiznya muat ditapak tangan anda sahaja.! Berapa kecil saiz sebenarnya ? Dengan ukuran 5.5 cm X 6 cm X 3.5 cm (tebal) membuktikan bahawa anda tidak bermimpi. Secara jujurnya, ianya mungkin projektor LCD terkecil yang pernah anda temui di dunia setakat ini.

 SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK 

 


21. VENTURI - GAJET INTIP DENGAR HUBUNGAN WIRELESS  

Venturi GM900

Gajet Intip-dengar tanpa wayar Venturi siri GM ialah gajet mikrofon untuk misi profesional. Berfrekuensi ISM / UHF. ianya menggunakan komponen hi-tech dengan rekabentuk litar yang asal oleh Agen Profesional US dari teknik STD. Memiliki beberapa ciri-ciri tersendiri yang unik seperti nada tona yang jelas, antena yang pendek, mikrofon yang halus serta mudah alih.

Gajet Venturi siri GM900 selalunya digunakan dalam misi pengawasan sistem, temuduga rahsia, pembelajaran audio-visual, pelancungan, penjelajahan, pemerolehan maklumat dan sebagainya.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK
20. PEMBACA KITAB SUCI AL-QURAN MP4  

-

Pembaca Al-Quran MP4

Manafa'atkan teknologi maju dalam mengejar kejayaan dunia dan akhirat. Belajar sambil mempedengarkan bacaan Kitab suci Al-Quran (114 Surah dan 6236 ayat) oleh Saoud Al Shuraim dan Sheikh Abdul Rahman-Al Sudais. Juga dilengkapi dengan kemudahan waktu sembahyang dan penunjuk arah kiblat untuk lebih 5500 buah bandar di 251 buah negara. Bukan itu saja, turut dilengkapi penggera bagi setiap kali masuk waktu solat 5 waktu dengan bunyi Adzan. Sesuai juga untuk dijadikan hadiah istimewa untuk ayah dan ibu tercinta.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK

 


 21. PAM TAYAR MUDAH-ALIH DIGITAL

Pam tayar digital

TAYAR ANDA PANCIT DI LEBUHRAYA SUNYI ?

Tidak perlu lagi risau bila anda memandu bersama ahli keluarga disepanjang lebuh raya pada waktu siang atau malam yang gelap gelita. Tidak perlu lagi mengira atau mencari dimanakah stesen minyak atau bantuan terhampir. Tidak perlu lagi mengharap pertolongan orang lain ditepi jalan yang belum tentu anda kenali. Tidak lagi perlu berpeluh-peluh menukar tayar sementara tiba ke kedai tayar berhampiran kerana BANTUAN ANDA YANG HANYA SEBERAT 1KG sudah sedia tersimpan didalam but kereta anda. Tak sampai 5 minit, tayar kembung semula sementara tiba ke kedai tayar berhampiran. Gajet yang perlu ada pada setiap 5 juta pemandu di Malaysia. Jadilah pemandu bijak dan sentiasa bersedia dengan penyelesaian.

[ PERHATIAN: PRODUK INI TELAH KEHABISAN STOK SEHINGGA DIBERITAHU KELAK ]

 SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK


 22. PEMAIN MEDIA UNTUK TV HUBUNGAN USB, MEMORI KAD DAN EXTERNAL HDD

Pemain multimedia untuk TV

Pyramid sememangnya luarbiasa dan terkini ! Pemain serbaguna multimedia yang kecil ini boleh dihubungkan ke set televisyen biasa anda. Mainkan dari slot SD / MMC atau dari port USB, fail multimedia kesukaan anda terus ke set televisyen. Ini membolehkan anda menggunakan kad memori atau 'external HDD' bagi menyaksikan fail multimedia digital walau dari ruang tamu atau bilik tidur anda.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK

 


 23. PENGHALAU MAKHLUK PEROSAK GELOMBANG ULTRA-SONIK

Penghalau Perosak Rumah Gelombang Ultrasonik

Ucapkan Selamat Tinggal kepada.... Tikus, Nyamuk, Lipas, Lalat dan lain-lain serangga perosak dirumah anda ! Serangga termasuk kutu merayap sememangnya pengganggu utama di rumah-rumah Malaysia. Kebanyakkan isi rumah di Malaysia memilih cara biasa yang belum tentu berkesan dalam menghalau dan membasmi makhluk perosak seperti penggunaan semburan dan aneka perangkap. Bukan sahaja nampak kotor malah mendatangkan kesan sampingan berterusan yang memudaratkan kesihatan keluarga. Kesemua masalah ini boleh disingkirkan dengan teknologi gelombang ultrasonik dan elektromagnet dalam memerangi musuh rumah ini. Gelombang elektromagnet sememangnya bersih, selamat, tiada kesan mudarat, tidak mengeluarkan sebarang bau dan mudah digunakan.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK


 24. PENYUKAT SUHU PANDUAN LASER

Thermo Gun

Thermogun - Jangkasuhu Inframerah dengan penunjuk sasaran laser adalah antara gajet terbaru kami untuk mengambil suhu dari jauh iaitu tanpa menyentuh objek secara fizikal. 

Termometer ini sangat amat sesuai bagi tugas memeriksa suhu permukaan pada bahagian yang sedang bergerak atau apa saja peralatan yang tidak boleh disentuh. Dengan jarak jangkauan yang panjang, pengukuran yang tepat, dan tindakbalas serta merta, ternyata ia memudahkan tugas yang dulunya memang rumit . Mekanik atau juruteknik boleh menguji suhu AC, paip pemanas, dandang dan sebagainya. Penggemar kereta pula boleh memastikan bahagian enjin yang 'overheating' atau sistem pendingin yang tersumbat. Siapapun boleh menggunakannya untuk mencari punca mana-mana bahagian bangunan yang mengalami masalah pengaliran haba panas atau sejuk !

Gajet Termogun ini mempunyai aspek ruang lingkup tugas yang luas potensi. Ianya adalah gajet yang perlu dimiliki untuk Jurutera, Mekanik, Juruteknik, Penyelia Bangunan, Inspektor Kesihatan, Doktor, petugas kesihatan malah setiap isi rumah bagi memantau tahap kesihatan keluarga. Ianya dibawa khas secara ekslusif oleh - 1Kedai Dotcom untuk anda.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK  25. PENGUKUR TEKANAN DARAH DIGITAL

Pengukur Tekanan Darah Digital

Mengukur tekanan darah anda begitu mudah dengan Monitor Tekanan Darah Digital. Menerima bacaan tekanan dengan tepat dan boleh dipercayai dalam hanya beberapa saat tanpa anda perlu melakukan perjalanan ke hospital atau klinik ! Tidak perlu lagi temujanji doktor kerana anda boleh memantau tahap tekanan darah anda pada bila-bila masa demi kesihatan anda yang amat berharga. 

Monitor tekanan darah digital mudah alih ini adalah cara termudah untuk memeriksa bacaan tekanan hanya dari keselesaan rumah anda. Ianya merupakan penyelesaian yang ideal kepada sesiapa yang tidak mempunyai masa ataupun tenaga untuk menghadiri temujanji di hospital. Begitu mudah, hanya pakaikan pada pergelangan tangan anda (muat pada kebanyakan ukuran pergelangan) dan tekan butang 'Start' bagi bacaan yang tepat, terbukti secara klinikal hanya dalam beberapa saat sahaja. Skrin bacaan yang luas, paparan digital yang mudah dibaca akan menunjukkan bacaan tekanan sistolik (tekanan darah tinggi). tekanan diastolik (tekanan darah rendah), denyutan jantung dan nadi. Secara tidak langsung ianya yang bakal memberi peringatan jika anda perlu mengubah gaya hidup.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK  26. JAM 'THE IRON SAMURAI' - RED LAVA

Iron Samurai - Red LED Lava

Memperkenalkan 'The Iron Samurai', rekabentuk lava merah inspirasi jam LED Jepun. Suatu penampilan dari masa depan untuk trend terkini yang melambangkan kuasa unggul dalam seni paparan waktu. Maksud anda, jam ini benar-benar memaparkan waktu ? Ya, rekabentuknya diilhamkan dari gaya pahlawan dari era Shogun Tokugawa di Jepun dengan ciri-ciri sisik dari baju besi pahlawan lagenda mereka. Penomboran digital merah lava atau darah melambangkan keteguhan seni pembuatan pedang hulubalang Jepun bersama darah dan api. Jam LED Jepun ini juga menawarkan bacaan waktu yang efisien serta tepat. 

Tekan butang atas disebelah kanan muka jam, nyalaan nombor LED merah bersinar terang umpama lava gunung berapi merah yang panas mengalir dicelah rekahan batu. Tekan butang disebelah bawah pula, nombor akan berkelip untuk tujuan pelarasan informasi waktu iaitu minit, jam, saat, kalendar (bulan & hari) dan sebagainya.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK 27. PENJAGA BAYI KAWALAN WIRELESS 'BABY-G'

   Pengawasan Bayi Baby-G

Duduk beristirehat sambil mengawasi bayi anda dengan tenang dan penuh keyakinan. Rileks.. kerana Baby-G ini akan bertindak sebagai mata dan telinga tambahan anda bagi memastikan keselamatan si kecil dalam pemantauan sepenuhnya.

Monitor Baby-G ini akan membolehkan anda atau penjaga memerhatikan serta mendengar bayi mereka disetiap saat dan ketika. Anda mampu bebas bergerak di sekitar rumah dan sangat ideal untuk memantau bayi tanpa membangunkannya. Anda akan memiliki kebebasan untuk menonton TV, mendengar muzik, menghibur tetamu, membuat apasaja aktiviti tugas rumah, latihan, atau tidur dengan keyakinan bahawa anda selalu akan tahu bilakah bayi anda memerlukan anda. Jika anda rasa skrin 1.5 inci terlalu kecil, anda boleh gunakan slot AV OUT yang tersedia untuk menghubungkan monitor anda terus ke televisyen di dalam bilik tidur atau ruang tamu anda tanpa banyak mengorbankan masa anda untuk berehat.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK 28. SNIPER - KACA MATA KAMERA RAHSIA

Hasil idea dari teknologi perisik negara haram Israel iaitu untuk agen-agen Mossad mereka. Tiada siapa yang mengetahui bahawa kaca mata hitam yang bergaya ini dilengkapi kamera digital yang tersembunyi. Merakam apa sahaja yang anda pandang dan lihat tanpa ada yang menyedari. Dilengkapi dengan 4GB kad mikro SD (mampu maksimum hingga 16GB), ianya berupaya merakam video beserta audio hingga selama 200 minit. Jangan biarkan adegan menarik di persekitaran anda yang tentunya berharga berlalu begitu sahaja. 

Kacamata Sniper Berkamera

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK 29. PERAKAM PERBUALAN TELEFON DIGITAL

Perakam Perbualan Telefon CVG-278

Berfungsi merakam bukti perbualan dari telefon tanpa disedari oleh pemanggil. Dengan rekabentuk padat, hi-tech dan bergaya CVG-278 menawarkan rakaman dengan hanya satu sentuhan bila saja anda perlukan atau mod rakaman pelbagai kualiti dimana sahaja anda hajati. Fungsi canggih yang berupaya merakam setiap panggilan atau perbualan telefon menjadikan gajet perakam suara spy ini berkesan dalam mengumpul bukti maklumat dimana pemanggil dihujung talian tidak mengetahui bahawa percakapannya sedang dirakam. Bukan itu saja, ianya juga sebagai sumber hiburan yang berupaya menyimpan sehingga 400 buah lagu dalam tangki simpanan sebesar 4GB memori.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUK 30. JAM MEJA SPY BERKAMERA DIGITAL PENDERIA PERGERAKAN - EXIGA

Jam Meja Spy Exiga

"Dedahkan Segala Kepalsuan.." Rekaan terbaru dalam 'Seni Pengintipan'.. memperkenalkan Exiga. Ianya berfungsi seperti jam meja biasa yang lain, tetapi tersembunyi didalamnya ialah lensa kamera video bersaiz mikro. Merakam secara senyap gambar, video beserta audio tanpa dapat dapat dikesan. Sesuai untuk operasi merakam dan mengumpulkan bukti yang anda perlukan. Apakah jam ini boleh lakukan ? Selain dari fungsi asas sebagai Jam meja LED, ianya merakam merakam video dan audio secara digital. Berkeupayaan untuk merakam dengan bantuan sensor Pengesan Sebarang Pergerakan dan boleh dikawal dari jauh. Menawarkan rakaman video beserta audio dengan kualiti DVD (640 X 480 piksel), rakaman audio sahaja, snap gambar foto pegun (1600 X 1200 piksel). Dengan rekabentuk yang ringkas, ianya kelihatan begitu 'innocent' dan sukar disyakki sama sekali serta banyak potensi kemungkinan kegunaanya.

SILA KLIK DISINI UNTUK MAKLUMAT TERPERINCI TENTANG PRODUKKilik ke senarai utama

31. -

VBX


PENGEDAR DIPERLUKAN UNTUK 18 JUTA BAKAL PEMBELI DI MALAYSIA. Produk Spy ini masih amat sedikit bilangan pembekal di Malaysia dan sememangnya TIDAK DIJUAL DIPASARAN TERBUKA. Manakala pembekal yang membekalkan secara 'online' ternyata kurang dari 5 di seluruh Malaysia. Tidakkah anda melihat ini sebagai satu peluang terbuka yang perlu direbut ?

REBUT PELUANG INI SEGERA KERANA IA MULA SEMAKIN HANGAT SEMENTARA SAINGAN DIPASARAN MASIH LAGI KURANG !  CEPAT ! HUBUNGI SAYA SEKARANG ! : RUZLAN. Tel: 010-201 2001. JADI PENGEDAR KAMI SEKARANG !

 Senarai harga pengedar

Syarat jadi pengedar: Amat mudah sekali ! Beli dulu mana-mana Produk Spy kami, dan anda layak menjadi pengedar untuk kesemua 25 produk unik terbaru kami. Senarai harga pengedar akan kami berikan kemudian melalui akses dan e-mail anda. Nama anda juga akan kami senaraikan dalam halaman SENARAI PENGEDAR 1Kedai Dotcom sebagai wakil pengedar mengikut satu kawasan yang anda tentukan sendiri. Insya'allah. KLIK DISINI UNTUK JADI PENGEDAR KAMI.

TAPI TUNGGU DULU !! Awas ! Sebelum anda meneruskan niat anda menjadi pengedar kami, klik BANNER DIBAWAH terlebih dulu kerana ianya mungkin akan mengubah pendirian anda tentang HIDUP ANDA SELAMANYA ! Awas.....

 Klik Untuk Mengubah Pendirian Diri !     

  
 

Last Updated on Monday, 30 January 2017 11:44
 

Android 4.1 - Tukar TV Biasa Anda Jadi Komputer

E-mail Print PDF

Printhauz Banner

Artikel bankAndroid TV

TV Plasma dirumah anda boleh bertukar-tukar menjadi sebuah komputer berkuasa Android ? Bunyi macam pelik dan tak masuk akal.. Ahaa haa !

YA MEMANG BENAR !.. Ianya adalah realiti dalam arus teknologi terkini yang sedang mula mendarat di Malaysia ! Sebuah komputer berkuasa Android 4.1 yang berharga kurang dari RM500 boleh digunakan secara langsung ke skrin gergasi plasma / LED dirumah anda. Tidak kira anda gunakan skrin 24" atau sehingga layar sebesar 70" (plasma atau LED), asalkan TV anda mempunyai slot HDMI. Anda boleh menaip atau menghantar e-mail dari skrin TV biasa anda dengan menggunakan papan kekunci berkawalan jauh berteknologi Infra merah IR.

Android TV

Jangan pandang rendah dengan sistem operasi Android 4.1 kerana ianya turut digunakan pada telefon pintar model terkini seperti Samsung Galaxy, Sony, sesetengah Nokia dan sebagainya. Jika anda biasa menggunakan telefon pintar melayari laman web atau menghantar e-mail, bermakna anda boleh menggunakan TV Android 4.1.

Android TV

Dipadatkan dengan teknologi sistem pengoperasian Google Android 4.1.1, diperkasakan dengan enjin Dual Core 1.6GHz berkelajuan tinggi, Dual Core Cortex 9, RAM dari DDR3 1Gb dan Grafik Quad Core sekaligus menjadikan sebuah laptop biasa anda bukan saingan lagi ! Kecil tapi Galak dan Lasak. Setakat hari ini, pemproses teras saiz mini yang berfrekuensi hingga 1.5 GHz adalah termaju dalam kelasnya dimana Coretex A9 adalah jawapan tepat.

Android TV

Google Android TV terbaru dari 1kedai dotcom boleh dianggap sebagai pemain CPU terkecil di dunia. Ianya sebagai alternatif bagi menggantikan Smart TV yang berlipat kali ganda jauh lebih mahal di pasaran Malaysia. Luaran kelihatan seperti USB pendrive biasa tetapi dua kali ganda lebih besar. Anda cuma perlu palamkan dibelakang skrin TV anda, mudah disembunyikan dan serta merta TV anda menjadi sebuah komputer berlayar besar ataupun Smart TV..

Spesifikasi:

 • 40 nm
 • Dual-core Cortex-A9 processor (ARMv7 architecture) berkelajuan tinggi 1.6 GHz
 • Sokongan NEON SIMD
 • Quad core Mali 400, dengan kepantasan 250 MHz menyokong Open GL ES 2.0 dan Open VG 1.1
 • VPU (Video Processing Unit) Multi-Media Processor menyokong imej dan video decoder 1080p
 • DDR, DDR2, DDR3 menyokong sehingga 2 GB
 • HDMI 1.4 Interface
 • 2 rangkaian TFT LCD Interface dengan 5 lapisan dan paparan 3D (Saiz maksimum paparan 19201080)
 • USB 2.0 Interface
 • SD/MMC Interface

Android TV

Last Updated on Sunday, 15 February 2015 14:59 Read more...
 

Jam Anti Clockwise - Kuasa Fitrah Alam

E-mail Print PDF

Printhauz Banner


Konsep jualan 1kedai Dotcom sememangnya harus 'SESUATU YANG UNIK DAN BERLAINAN'..

Pergerakan putaran arah KANAN adalah pergerakan semulajadi alam. Dalam agama Islam, semua perkara yang baik disunatkan dimulakan dengan sebelah KANAN. Dalam Quran, golongan yang akan dimasukkan ke dalam Jannah dipanggil 'As-habul Yamin' atau golongan KANAN.

Jam Anti Clockwise

Pergerakan tawaf adalah pergerakan putaran arah KANAN (lawan arah jam). Elektron yang mengelilingi nukleus dalam atom juga bergerak kearah KANAN. KANAN melambangkan kebaikan sejagat. Jam putaran arah KANAN menggunakan konsep ke KANAN ini bagi mengembalikan keseimbangan fikiran dan peredaran darah dalam tubuh secara semulajadi.

Jam Anti Clockwise

Jam Putaran arah Kanan juga dikenali sebagai Jam Tawaf atau Jam Anticlockwise

KELEBIHAN JAM ANTI-CLOCKWISE DAN RAHSIA HUBUNGAN DALAM KEHIDUPAN:

Kembali kepada Fitrah -

 • Pusingan Tawaf adalah pusingan Fitrah yang mempunyai banyak kebaikan kerana Hukum Alam Semesta (Cosmic Law) sendiri berputar mengikut arah ini yang telah ditentukan Allah.
 • Setiap yang fitrah adalah Sunnatullah serta diberkati Allah S.W.T. dan Fitrah itu sendiri membawa maksud kembali kepada Deen iaitu Islam dengan Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan.

Jam Anti Clockwise

Memberi Keseimbangan Badan -

 • Tubuh badan kita terbina daripada berbilion sel dan di dalam sel itu sendiri berlaku pusingan Tawaf (sitoplasma mengelilingi nukleus pada arah pusingan tawaf )
 • Jam yang berputar pada arah tawaf ini memberi getaran (vibration) yang seiring dengan sel-sel di dalam badan sekaligus memberikan keseimbangan. Kesan serta merta ini anda boleh lakukan menggunakan jam pusingan tawaf kami sekiranya anda perlukan bukti.

Jam Anticlockwise Jam Anticlockwise

Perhatikan alam di sekeliling kita, semua pergerakan ini adalah pergerakan Sunnatullah atau pergerakan fitrah. Lihatlah dengan mata hati bagaimana Allah menciptakan sesuatu dengan bijaksana. Tumbuhan-tumbuhan jenis yang menjalar juga sekiranya kita perhatikan memanjat pada arah Tawaf atau anticlockwise. Kulit siput pun juga mempunyai corak mengikut arah Tawaf. Bukan itu sahaja, malahan sel tubuh badan manusia itu sendiri terdiri daripada banyak sel dimana Sitoplasma (cytoplasm) yang berada di dalam sel, beredar mengelilingi nucleus pada arah Tawaf (Anticlockwise/Counterclockwise) juga. Apakah erti disebalik 'design' ini semua ?

Semua ciptaan Allah S.W.T melakukan pusingan mengikut arah TAWAF dan pasti mempunyai hikmahnya tersendiri tetapi kita dengan ego sekali mencipta dan memakai jam yang bertentangan dengan Sunnatullah/Fitrah alam.

Meleraikan Radiasi Tercemar -

 • Hasil kajian daripada pakar perubatan alternatif, Dr Norhissam Mustaffa ( Rawatan Komplimentari Insaniah ) telah menemukan bahawa virus yang memberi kesan negatif contohnya virus denggi (radiasi tercemar) mempunyai struktur atom yang berputar pada arah jam (clockwise) atau arah Anti Tawaf, manakala struktur sel kita melakukan arah sebaliknya.
 • Pemakaian jam anti clockwise mampu meleraikan radiasi tercemar hasil pertembungan antara pusingan jam anti clockwise dan pusingan arah kekiri / clockwise dari virus.

Kesan Mikro Kepada Pesakit Kanser -

 • Struktur sel kanser adalah bersifat pusingan Anti-Tawaf / clockwise kerana ia memberi kesan yang negatif kepada seseorang.
 • Pemakaian jam Anti Clockwise mampu mengurangkan tindakbalas radiasi pada tubuh secara MIKRO hasil daripada impak pertembungan responan membina Pusingan Tawaf (anti clockwise) dan responan yang memusnah sel kanser (pusingan clockwise)
Last Updated on Thursday, 05 February 2015 11:37 Read more...
 


Page 7 of 16

Artikel 1Kedai Dotcom

Senarai Artikel

Daging Anjing

KENAPA DAGING ANJING Haram dimakan

Dagu Berlapis

DAGU BERLAPIS. Bagaimana Cara Hilangkannya ?

a Nabi Adam

NABI ADAM VS MANUSIA ZAMAN BATU. Mana Satu yang Terdahulu ?

Orang Gila

ORANG TAK WARAS Selalu Sihat. Apa Rahsia Mereka ?

Jantung bermasalah

CARA MUDAH KETAHUI Jantung Anda Bermasalah

Jin Berkeliaran

PANTAU ANAK ANDA ! Waktu Jin dan Syaitan Keluar Berkeliaran
Halau Lipan

ANDA DIGIGIT LIPAN ? Bagaimana petua menghalaunya ?
Maksud Alfatihah

JANGAN MAIN-MAIN dengan Al-Fatihah kerana...
Awasi Kereta Anda

CARA MEMASTIKAN KERETA anda masih lagi ada di petak parkir

60 saat

DALAM 60 SAAT, Apakah yang Terjadi dalam Online ?
Apa GPS boleh buat

BAGAIMANA CARA MENJEJAK orang tersayang anda ?
Bahaya bangun mengejut

BANGUN MENGEJUT punca kematian tiba-tiba.
Asap Lingkaran

ASAP LINGKARAN NYAMUK = 100 Batang Rokok.
Neraka

NERAKA KINI TELAH NYALA. Berapakah Luasnya ?

Lalat dari Hadis

HADIS NABI yang Baru dibuktikan oleh Sains
Tahan Kencing

WAJIB TAHU ! - Bahaya Menahan Kencing
25 Amaran

25 TANDA AMARAN Ini Perlukan Tindakan Segera
Keanehan Gagal

KEANEHAN AKAL BURUNG GAGAK - Sains dan Al-Quran
Buah pinggang

APAKAH PETANDA Buah Pinggang yang Sedang Merosak ?
Tanah

TANAH ITU KOTOR & JIJIK - Al-Quran Membuktikan Ianya SALAH.
Kisah 2 Yahudi

KISAH 2 LELAKI YAHUDI - Jadi Pujaan Ramai di Malaysia
Khasiat Budu

KAJIAN SAINTIFIK BUDU - Kaitan Awet Muda, Kecerdasan dan Kesihatan.
Si Kidal

TANGAN KIDAL MEMILIKI 17 kelebihan dan keistimewaan
Mi Segera Bahaya

BENARKAH MI SEGERA Adalah Makanan Tiruan ?
Kucing dari pandangan Islam

KUCING SUDUT SAINTIFIK - Pandangan Islam Sejak 1500 Tahun Dulu.
Istidraj

TETAP KAYA WALAU TAK SOLAT - Kenapa Allah buat begitu ?
Jalan Kaki Rawat Penyakit

APAKAH 8 PENYAKIT yang boleh dirawat dengan Berjalan Kaki ?
Storan Tiruan

BAGAIMANA NAK TAHU Storan dan USB yang Palsu ?
Mesin Perentas Masa

TEORI MESIN MERENTAS MASA LAWAN Hujah & Bukti pada Al-Quran.
Kronologi hari pengadilan

PROSES BERMULA KIAMAT hingga ke Titi Sirat. Bacalah Jika Berani !
Hijra Arah Tawaf

PENDEDAHAN DISEBALIK Arah Jarum Jam Anda. Siapa Master-Mind ?
Yahudi di Malaysia

WUJUDKAH KOMUNITI YAHUDI di Malaysia ? Di manakah mereka ?
Dayak Merah Red Indian

RED INDIAN AMERIKA sebenarnya adalah MUSLIM !


JANGAN HIDUPKAN: Aircond Kereta Jadi Berbahaya Bila..
Melayu Bangsa Misteri

PANDANGAN YAHUDI: "Melayu Bangsa yang Misteri..."
Zikrullah

KELEBIHAN KALIMAH 'Laailaha illallah' yang ramai tak tahu.

Yahudi

MENGAPA YAHUDI BIJAK ? Kajian Dr Stephen Carr Leon
Kajian tentang Hantu

HANTU DAN JIN - Kajian dan Huraian Terkini Sains Fizik Terkini
Amaran Tikus

KENALPASTI BENCANA: Apakah yang ditawarkan oleh Sang Tikus ?
Tips mudah mencari Juzuk Al-Quran

MENAKJUBKAN: Cara mudah mencari mukasurat dalam Al-Quran
Kuku Diagnos Penyakit

KENALPASTI PENYAKIT ANDA: Perhatikan ciri-ciri pada kuku.
Ikan Candiru

IKAN CANDIRU: Lebih Ngeri dari Piranha
Bahaya Teh Ais

AWAS ! TEH AIS: Bahaya yang Tersembunyi yang Perlu Anda Tahu
Khas untuk pesakit Migrain

  

DITUJUKAN KHAS UNTUK: Penderita Sakit Kepala dan Migrain

Penawar Kanser yang disembunyikan 

RAHSIA DISEMBUNYI: Durian Belanda Penawar Mujarab Kanser
Khasiat Kayu Manis Campur Madu 

KAJIAN KHASIAT: Kayu Manis dicampur Madu
Kerosakan pada Otak 

OTAK ANDA AKAN ROSAK jika 10 Amalan ini di Amalkan. AWAS !
Asal Usul Bahasa Melayu 

DARI MANAKAH Asal-Usul Bahasa Melayu ?
Misteri Air Zam-zam

MENGUPAS MISTERI: Keajaiban Air Zam-zam
Kurus tanpa UBATAN 

CARA UNTUK KURUS tanpa Ubatan

PECAH RAHSIA: 12 tips dan Strategi Promosi
Bahaya Kencing Tikus 

BAHAYA Penyakit Kencing Tikus
4 Tips Solat Kusyuk

4 PETUA MUDAH untuk Solat Kusyuk
Hapuskan Cicak

TIPS HAPUSKAN CICAK dari Rumah Anda
Rahsia Perlunya Wudhu 

KENAPA WUDHU' sebelum solat ?


Di Sebalik Rahsia Coklat 

KHASIAT COKLAT yang mungkin tidak DIKETAHUI

Penemuan terkini rahsia piramid 

MISTERI BINAAN PIRAMID telah dijawab oleh Al-Quran
Diet yang Salah Selama ini. 

DIET SONGSANG. Selama ini rupa-rupanya kami SILAP !
Diet Rasulullah 

APAKAH yang Rasulullah Makan ?
Islam Invitation 

We Invite you to Islam.

Polisi Pemulangan

 
AWAS ! Artikel ini akan Mengubah Pendirian Hidup Anda Selamanya !

Ini Mungkin Bakal REVOLUSI dalam hidup anda

"Harap baca halaman ini sehingga habis. Saya yakin bahawa pandangan anda tentang rutin hidup harian anda akan berubah selepas ini. Insya'allah. Saya percaya bahawa anda inginkan perubahan dalam hidup. Begitu jua saya... Nyalakan Impian Anda Sekarang Juga !.."

Persoalan:

"Mengapa hanya 5% individu mempunyai pendapatan berjuta-juta ringgit tetapi 95% mempunyai hanya cukup makan ?."

Fakta yang harus anda akui - Individu yang memilih untuk berniaga lebih berjaya daripada individu yang makan gaji. Individu yang mempunyai "networking" atau JARINGAN yang besar lebih berjaya daripada yang  tiada JARINGAN. Individu yang berjaya dalam perniagaan mesti ada JARINGAN yang kuat .Bersama-samalah kita membina JARINGAN yang kuat dan luas. Kita perlu ingat bahawa 9 daripada 10 sumber rezeki adalah dari perniagaan.


RENUNGI & FIKIRKAN SEDALAM MUNGKIN. KERANA SELEPAS MEMBACA MUHASSABAH DIRI INI, MUNGKIN IANYA AKAN MENGUBAH PENDIRIAN ANDA SELAMANYA. BUKALAH HATI & AKUI SEJUJURNYA PADA DIRI ANDA.. INSYA'ALLAH.

Read more...
 
3DS-MAX Bank Model- untuk Designer

3Dbank

Kami mempunyai lebih dari 2000 (2 RIBU) koleksi model-model 3DS MAX untuk kegunaan industri rekabentuk dan persembahan. Aset ribuan koleksi ini adalah hasil 15 tahun pembabitan kami dalam industri rekabentuk dan 3D BANK ini disasarkan khas untuk: 

 1. INTERIOR DESIGNER
 2. ARKITEK
 3. VISUALIZER (JURU PERSEMBAHAN)
 4. EXHIBITION DESIGNER
 5. ANIMATOR
 6. INDUSTRI MULTIMEDIA
 7. PEREKA GRAFIK
 8. INDUSTRIAL DESIGNER & PERABUT
 9. PENGIKLANAN
 10. PELAJAR-PELAJAR BERKAITAN DESIGN


Telah terbukti aset model siapbina 3D ini dapat menjimatkan hampir 80% masa untuk menyediakan model 'mesh' dan 'research' dalam sesuatu proses rekabentuk. Kami menawarkan kos alternatif terendah dipasaran berbanding masa diperuntukkan dalam proses rekabentuk :

 • Model 3dsMax SOFA, KERUSI dan MEJA
 • Model 3dsMax LAMPU DAN AKSESORI
 • Model 3dsMax PERALATAN PEJABAT
 • Model 3dsMax PERALATAN AKSESORI DAPUR
 • Model 3dsMax KELENGKAPAN TANDAS & BILIK MANDI
 • Model 3dsMax PAGAR, TINGKAP DAN PINTU
 • Model 3dsMax  POKOK HIASAN
 • Model 3dsMax PERALATAN ELEKTRIK
 • Model 3dsMax KENDERAAN DARAT, LAUT & UDARA
 • Model 3dsmax ELEMEN BANGUNAN DAN LANSKAP
 • 500 jenis kesan bunyi untuk animasi dan video

-DALAM PEMBINAAN-