1kedai.com

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Produk

Jangkasuhu dengan Sasaran Laser - ThermoGun

E-mail Print PDF

1Kedai Mudah

Artikel bank Thermo Gun

Thermogun - Jangkasuhu Inframerah dengan penunjuk sasaran laser adalah antara gajet terbaru kami untuk mengambil suhu dari jauh iaitu tanpa menyentuh objek secara fizikal. 

Termometer ini sangat amat sesuai bagi tugas memeriksa suhu permukaan pada bahagian yang sedang bergerak atau apa saja peralatan yang tidak boleh disentuh. Dengan jarak jangkauan yang panjang, pengukuran yang tepat, dan tindakbalas serta merta, ternyata ia memudahkan tugas yang dulunya memang rumit . Mekanik atau juruteknik boleh menguji suhu AC, paip pemanas, dandang dan sebagainya. Penggemar kereta pula boleh memastikan bahagian enjin yang 'overheating' atau sistem pendingin yang tersumbat. Siapapun boleh menggunakannya untuk mencari punca mana-mana bahagian bangunan yang mengalami masalah pengaliran haba panas atau sejuk !

Menggunakan Thermogun ini ternyata amat mudah, selamat, dan menyenangkan bagi setiap orang untuk menggunakan. Hanya halakan ke sasaran dan tarik pemicu. Layar LCD memaparkan serta merta suhu permukaan yang dimaksudkan anda. Titik sasaran laser merah membantu anda untuk menghalakan dan menentukan suhu permukaan yang anda maksudkan samada jauh atau dekat. Amat sesuai untuk anda melakukan operasi yang memerlukan pemantauan efisien dan selamat contohnya dalam kes H1NI selesema babi atau apa saja wabak berjangkit. Ini adalah kerana anda tidak perlu menyentuh subjek yang disyaki. Penunjuk sasaran laser juga boleh dipadamkan apabila operasi anda perlu dijalankan secara rahsia, pantas dan hati-hati bagi tujuan memeriksa orang ramai di sekitar anda ketika kerja pemantauan H1N1 Selesema babi dilakukan. 

Gajet Termogun ini mempunyai aspek ruang lingkup tugas yang luas potensi. Ianya adalah gajet yang perlu dimiliki untuk Jurutera, Mekanik, Juruteknik, Penyelia Bangunan, Inspektor Kesihatan, Doktor, petugas kesihatan malah setiap isi rumah bagi memantau tahap kesihatan keluarga. Ianya dibawa khas secara ekslusif oleh - 1Kedai Dotcom untuk anda.

Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 00:57 Read more...
 

Penjaga Bayi Wireless 'Baby-G'

E-mail Print PDF

1Kedai Mudah

Artikel bank
Pengawasan Bayi Baby-G

Duduk beristirehat sambil mengawasi bayi anda dengan tenang dan penuh keyakinan. Rileks.. kerana Baby-G ini akan bertindak sebagai mata dan telinga tambahan anda bagi memastikan keselamatan si kecil dalam pemantauan sepenuhnya.

Monitor Baby-G ini akan membolehkan anda atau penjaga memerhatikan serta mendengar bayi mereka disetiap saat dan ketika. Anda mampu bebas bergerak di sekitar rumah dan sangat ideal untuk memantau bayi tanpa membangunkannya. Anda akan memiliki kebebasan untuk menonton TV, mendengar muzik, menghibur tetamu, membuat apasaja aktiviti tugas rumah, latihan, atau tidur dengan keyakinan bahawa anda selalu akan tahu bilakah bayi anda memerlukan anda. Jika anda rasa skrin 1.5 inci terlalu kecil, anda boleh gunakan slot AV OUT yang tersedia untuk menghubungkan monitor anda terus ke televisyen di dalam bilik tidur atau ruang tamu anda tanpa banyak mengorbankan masa anda untuk berehat. 

Si manja anda pasti akan menyukainya dengan rekabentuk bunga berkelopak. Ciri-ciri yang mudah dikendalikan tanpa perlu pemasangan yang rumit menjadikan ianya pilihan utama bagi keluarga yang sentiasa sibuk di rumah. Kamera ini turut juga dilengkapi dengan klip supaya ianya mudah dipasang pada buaian, atau katil tidur bayi untuk membolehkan anda mudah melihat si kecil anda pada setiap saat dan ketika. Gajet Baby-G ini juga berfungsi bagi kegunaan malam hari kerana lampu 8 IR yang peka membolehkan pemantauan boleh dilakukan juga pada suasana yang kurang pengcahayaan walau pada pukul 3 pagi.

Jika ada ada antara rakan-rakan atau ahli keluarga yang baru saja menyambut kehadiran cahaya mata baru, Baby-G adalah jawapan yang paling tepat untuk dijadikan hadiah tanda ingatan dari anda. Demi nilai sebuah kasih sayang untuk si manja anda, RM 485 sudah tentu tawaran yang amat kompetitif dari kedai online kami - 1Kedai Dotcom.


Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 00:57 Read more...
 

Venturi GM900 - Gajet Intip Dengar Wireless

E-mail Print PDF

Gajet Intip-dengar tanpa wayar Venturi siri GM ialah gajet mikrofon untuk misi profesional. Berfrekuensi ISM / UHF. ianya menggunakan komponen hi-tech dengan rekabentuk litar yang asal oleh Agen Perisikan Profesional US dari teknik STD. Memiliki beberapa ciri-ciri tersendiri yang unik seperti nada tona yang jelas, antena yang pendek, mikrofon yang halus serta mudah alih.

Venturi GM900

Gajet Venturi siri GM900 selalunya digunakan dalam misi pengawasan sistem, temuduga rahsia, pembelajaran audio-visual, pelancungan, penjelajahan, pemerolehan maklumat dan sebagainya.

Parameter Asas:

 • Hubungan komunikasi menggunakan frekuensi tetap ISM / UHF. Menggunakan antena lembut yang kekal sepanjang 2 cm.
 • Jarak transmisi hubungan bergantung pada keadaan sekeliling dan halangan fizikal iaitu antara 1800 meter hingga maksimum 4000 meter.
 • Kedua-dua pemancar dan penerima menggunakan bateri (bateri kamera) dengan 3V Li-M sesuai untuk CR2. Mampu bertahan dalam misi selama 36 jam untuk pemantauan (standby) dan 16 jam ketika berhubungan secara aktif.
 • Kepekaan bunyi mikrofon pula dapat mendengar bunyi yang hanya serendah 12dB dengan liputan untuk liputan kawasan seluas 200 meter persegi dari semua arah


Last Updated on Friday, 10 May 2013 13:41 Read more...
 

Pemerhati dan Perakam Tanpa Wayar - Set Combo SmatCam

E-mail Print PDF

Artikel bank

1Kedai MudahPakej Kombo

Mengawasi, memerhati serta merakam keselamatan secara terus dari kamera tanpa wayar secara langsung melalui PC Desktop, Set Televisiyen mahupun Laptop anda tanpa mengira siang atau malam yang gelap gelita sepenuhnya. Dilengkapi teknologi infra-merah, kamera warna ini dihubungkan melalui penerima / perakam USB menjadikan ianya sistem CCTV yang fleksibel dan mudah alih sepenuhnya. Hebat bukan ? Set penerima didatangkan bersama dengan alat kawalan jauh, kabel USB dan perisian khas CCTV yang membolehkan anda merakam  video berkelajuan 25 - 30 frame per saat terus kepada hard drive komputer anda.

Smart Interface

Hanya letakkan kamera Smartcam pada lokasi yang ingin anda awasi. Pasangkan penerima ke USB port tersedia. Perisian CCTV yang disediakan bersama pakej boleh merakam secara terus ke hard drive komputer anda. Anda juga boleh menghubungkan alat penerima secara terus pada set televisyen anda. Alat penerima USB anda berupaya mengendalikan sehingga 4 buah kamera tanpa wayar. Hanya 1 unit kamera boleh diawasi dan dirakam pada satu-satu masa bergilir-gilir. Alat penerima pula boleh menghubungkan imej video dari kamera ke kamera lain secara otomatik setiap 3 saat atau anda boleh menukar pandangan setiap kamera secara manual dengan alat kawalan jauh. Kamera pandangan waktu malam ini boleh digunakan samada sambungan berwayar atau tanpa wayar. 


Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 00:54 Read more...
 


Page 14 of 16

Artikel 1Kedai Dotcom

Senarai Artikel

Daging Anjing

KENAPA DAGING ANJING Haram dimakan

Dagu Berlapis

DAGU BERLAPIS. Bagaimana Cara Hilangkannya ?

a Nabi Adam

NABI ADAM VS MANUSIA ZAMAN BATU. Mana Satu yang Terdahulu ?

Orang Gila

ORANG TAK WARAS Selalu Sihat. Apa Rahsia Mereka ?

Jantung bermasalah

CARA MUDAH KETAHUI Jantung Anda Bermasalah

Jin Berkeliaran

PANTAU ANAK ANDA ! Waktu Jin dan Syaitan Keluar Berkeliaran
Halau Lipan

ANDA DIGIGIT LIPAN ? Bagaimana petua menghalaunya ?
Maksud Alfatihah

JANGAN MAIN-MAIN dengan Al-Fatihah kerana...
Awasi Kereta Anda

CARA MEMASTIKAN KERETA anda masih lagi ada di petak parkir

60 saat

DALAM 60 SAAT, Apakah yang Terjadi dalam Online ?
Apa GPS boleh buat

BAGAIMANA CARA MENJEJAK orang tersayang anda ?
Bahaya bangun mengejut

BANGUN MENGEJUT punca kematian tiba-tiba.
Asap Lingkaran

ASAP LINGKARAN NYAMUK = 100 Batang Rokok.
Neraka

NERAKA KINI TELAH NYALA. Berapakah Luasnya ?

Lalat dari Hadis

HADIS NABI yang Baru dibuktikan oleh Sains
Tahan Kencing

WAJIB TAHU ! - Bahaya Menahan Kencing
25 Amaran

25 TANDA AMARAN Ini Perlukan Tindakan Segera
Keanehan Gagal

KEANEHAN AKAL BURUNG GAGAK - Sains dan Al-Quran
Buah pinggang

APAKAH PETANDA Buah Pinggang yang Sedang Merosak ?
Tanah

TANAH ITU KOTOR & JIJIK - Al-Quran Membuktikan Ianya SALAH.
Kisah 2 Yahudi

KISAH 2 LELAKI YAHUDI - Jadi Pujaan Ramai di Malaysia
Khasiat Budu

KAJIAN SAINTIFIK BUDU - Kaitan Awet Muda, Kecerdasan dan Kesihatan.
Si Kidal

TANGAN KIDAL MEMILIKI 17 kelebihan dan keistimewaan
Mi Segera Bahaya

BENARKAH MI SEGERA Adalah Makanan Tiruan ?
Kucing dari pandangan Islam

KUCING SUDUT SAINTIFIK - Pandangan Islam Sejak 1500 Tahun Dulu.
Istidraj

TETAP KAYA WALAU TAK SOLAT - Kenapa Allah buat begitu ?
Jalan Kaki Rawat Penyakit

APAKAH 8 PENYAKIT yang boleh dirawat dengan Berjalan Kaki ?
Storan Tiruan

BAGAIMANA NAK TAHU Storan dan USB yang Palsu ?
Mesin Perentas Masa

TEORI MESIN MERENTAS MASA LAWAN Hujah & Bukti pada Al-Quran.
Kronologi hari pengadilan

PROSES BERMULA KIAMAT hingga ke Titi Sirat. Bacalah Jika Berani !
Hijra Arah Tawaf

PENDEDAHAN DISEBALIK Arah Jarum Jam Anda. Siapa Master-Mind ?
Yahudi di Malaysia

WUJUDKAH KOMUNITI YAHUDI di Malaysia ? Di manakah mereka ?
Dayak Merah Red Indian

RED INDIAN AMERIKA sebenarnya adalah MUSLIM !


JANGAN HIDUPKAN: Aircond Kereta Jadi Berbahaya Bila..
Melayu Bangsa Misteri

PANDANGAN YAHUDI: "Melayu Bangsa yang Misteri..."
Zikrullah

KELEBIHAN KALIMAH 'Laailaha illallah' yang ramai tak tahu.

Yahudi

MENGAPA YAHUDI BIJAK ? Kajian Dr Stephen Carr Leon
Kajian tentang Hantu

HANTU DAN JIN - Kajian dan Huraian Terkini Sains Fizik Terkini
Amaran Tikus

KENALPASTI BENCANA: Apakah yang ditawarkan oleh Sang Tikus ?
Tips mudah mencari Juzuk Al-Quran

MENAKJUBKAN: Cara mudah mencari mukasurat dalam Al-Quran
Kuku Diagnos Penyakit

KENALPASTI PENYAKIT ANDA: Perhatikan ciri-ciri pada kuku.
Ikan Candiru

IKAN CANDIRU: Lebih Ngeri dari Piranha
Bahaya Teh Ais

AWAS ! TEH AIS: Bahaya yang Tersembunyi yang Perlu Anda Tahu
Khas untuk pesakit Migrain

  

DITUJUKAN KHAS UNTUK: Penderita Sakit Kepala dan Migrain

Penawar Kanser yang disembunyikan 

RAHSIA DISEMBUNYI: Durian Belanda Penawar Mujarab Kanser
Khasiat Kayu Manis Campur Madu 

KAJIAN KHASIAT: Kayu Manis dicampur Madu
Kerosakan pada Otak 

OTAK ANDA AKAN ROSAK jika 10 Amalan ini di Amalkan. AWAS !
Asal Usul Bahasa Melayu 

DARI MANAKAH Asal-Usul Bahasa Melayu ?
Misteri Air Zam-zam

MENGUPAS MISTERI: Keajaiban Air Zam-zam
Kurus tanpa UBATAN 

CARA UNTUK KURUS tanpa Ubatan

PECAH RAHSIA: 12 tips dan Strategi Promosi
Bahaya Kencing Tikus 

BAHAYA Penyakit Kencing Tikus
4 Tips Solat Kusyuk

4 PETUA MUDAH untuk Solat Kusyuk
Hapuskan Cicak

TIPS HAPUSKAN CICAK dari Rumah Anda
Rahsia Perlunya Wudhu 

KENAPA WUDHU' sebelum solat ?


Di Sebalik Rahsia Coklat 

KHASIAT COKLAT yang mungkin tidak DIKETAHUI

Penemuan terkini rahsia piramid 

MISTERI BINAAN PIRAMID telah dijawab oleh Al-Quran
Diet yang Salah Selama ini. 

DIET SONGSANG. Selama ini rupa-rupanya kami SILAP !
Diet Rasulullah 

APAKAH yang Rasulullah Makan ?
Islam Invitation 

We Invite you to Islam.

Polisi Pemulangan

 
AWAS ! Artikel ini akan Mengubah Pendirian Hidup Anda Selamanya !

Ini Mungkin Bakal REVOLUSI dalam hidup anda

"Harap baca halaman ini sehingga habis. Saya yakin bahawa pandangan anda tentang rutin hidup harian anda akan berubah selepas ini. Insya'allah. Saya percaya bahawa anda inginkan perubahan dalam hidup. Begitu jua saya... Nyalakan Impian Anda Sekarang Juga !.."

Persoalan:

"Mengapa hanya 5% individu mempunyai pendapatan berjuta-juta ringgit tetapi 95% mempunyai hanya cukup makan ?."

Fakta yang harus anda akui - Individu yang memilih untuk berniaga lebih berjaya daripada individu yang makan gaji. Individu yang mempunyai "networking" atau JARINGAN yang besar lebih berjaya daripada yang  tiada JARINGAN. Individu yang berjaya dalam perniagaan mesti ada JARINGAN yang kuat .Bersama-samalah kita membina JARINGAN yang kuat dan luas. Kita perlu ingat bahawa 9 daripada 10 sumber rezeki adalah dari perniagaan.


RENUNGI & FIKIRKAN SEDALAM MUNGKIN. KERANA SELEPAS MEMBACA MUHASSABAH DIRI INI, MUNGKIN IANYA AKAN MENGUBAH PENDIRIAN ANDA SELAMANYA. BUKALAH HATI & AKUI SEJUJURNYA PADA DIRI ANDA.. INSYA'ALLAH.

Read more...
 
3DS-MAX Bank Model- untuk Designer

3Dbank

Kami mempunyai lebih dari 2000 (2 RIBU) koleksi model-model 3DS MAX untuk kegunaan industri rekabentuk dan persembahan. Aset ribuan koleksi ini adalah hasil 15 tahun pembabitan kami dalam industri rekabentuk dan 3D BANK ini disasarkan khas untuk: 

 1. INTERIOR DESIGNER
 2. ARKITEK
 3. VISUALIZER (JURU PERSEMBAHAN)
 4. EXHIBITION DESIGNER
 5. ANIMATOR
 6. INDUSTRI MULTIMEDIA
 7. PEREKA GRAFIK
 8. INDUSTRIAL DESIGNER & PERABUT
 9. PENGIKLANAN
 10. PELAJAR-PELAJAR BERKAITAN DESIGN


Telah terbukti aset model siapbina 3D ini dapat menjimatkan hampir 80% masa untuk menyediakan model 'mesh' dan 'research' dalam sesuatu proses rekabentuk. Kami menawarkan kos alternatif terendah dipasaran berbanding masa diperuntukkan dalam proses rekabentuk :

 • Model 3dsMax SOFA, KERUSI dan MEJA
 • Model 3dsMax LAMPU DAN AKSESORI
 • Model 3dsMax PERALATAN PEJABAT
 • Model 3dsMax PERALATAN AKSESORI DAPUR
 • Model 3dsMax KELENGKAPAN TANDAS & BILIK MANDI
 • Model 3dsMax PAGAR, TINGKAP DAN PINTU
 • Model 3dsMax  POKOK HIASAN
 • Model 3dsMax PERALATAN ELEKTRIK
 • Model 3dsMax KENDERAAN DARAT, LAUT & UDARA
 • Model 3dsmax ELEMEN BANGUNAN DAN LANSKAP
 • 500 jenis kesan bunyi untuk animasi dan video

-DALAM PEMBINAAN-