Dalam Pasaran - Sila Klik:

Joomla Just for Sharing - Joomla Club Templates and Extensions
Gajet SPY Elektronik
Kamera Saiz Kuku - Mac Gyver DIY (Type A dan B) PDF Print E-mail
Ruzlan | Thursday, 10 April 2014 00:00

Printhauz Banner

Artikel bank


Kamera Mikro Saiz Kuku Wireless 720P HD siri Mac Gyver Type A.

Kod: MINI-07 Part Number 1235

BERSAIZ KUKU ! Paling ditunggu-tunggu oleh Spy amatur tulin di Malaysia selama ini. Setelah sekian lama 1kedai dotcom menerima permintaan kamera wireless terkecil yang mampu bertahan 12 hingga 15 jam. Akhirnya kami ada jawapan untuk mereka.

Mac Gyver Cam

Memperkenalkan set kamera DIY Mikro wireless Mac Gyver. Dilengkapi fungsi kawalan jauh dengan bateri 2500 mAh Lithium-Ion yang paling berkuasa setakat ini dalam barisan produk kamera spy kami setakat ini. Kamera pemantau yang hanya sebesar kuku pula menjanjikan mutu intipan setinggi 2592 X 1944 piksel bagi imej foto pegun JPG. Manakala mutu rakaman video pula berkualiti HD 720p (1280 X 720 piksel) berkelajuan 30 frame sesaat dengan audio.

Mac Gyver Cam

Gambar 3D diatas adalah dari option Type B dengan 4000mAh bateri.

Mac Gyver Cam


Last Updated on Sunday, 15 February 2015 15:13
Read more...
 
Penghalau Haiwan Perosak Gelombang Ultrasonik PDF Print E-mail
Ruzlan | Thursday, 03 April 2014 00:00

1kedai design

Artikel bank


Penghalau Makhluk Rosak Ultrasoic

Penghalau Haiwan Perosak Gelombang Ultrasonik
(dengan penunjuk malam LED dan AC Outlet)

Ucapkan Selamat Tinggal kepada.... Tikus, Lipas, Lalat, Semut dan lain-lain serangga perosak dirumah anda ! Serangga termasuk kutu merayap sememangnya pengganggu utama di rumah-rumah Malaysia. Kebanyakkan isi rumah di Malaysia memilih cara biasa yang belum tentu berkesan dalam menghalau dan membasmi makhluk perosak seperti penggunaan semburan dan aneka perangkap. Bukan sahaja nampak kotor malah mendatangkan kesan sampingan berterusan yang memudaratkan kesihatan keluarga. Kesemua masalah ini boleh disingkirkan dengan teknologi gelombang ultrasonik dan elektromagnet dalam memerangi musuh rumah ini. Gelombang elektromagnet dan ultrasonik sememangnya bersih, selamat, tiada kesan mudarat, tidak mengeluarkan sebarang bau dan mudah digunakan.

Penghalau Tikus Ultrasonic (Belakang)

Kini Penggunaan Gelombang Ultrasonik dan Elekromagnetik adalah teknologi selamat untuk menghalau pelbagai haiwan perosak domestik.

Hasil kajian dari University Negeri Kansas Amerika mengesahkan bahawa penggunaan kedua-dua gelombang ini sememangnya mengganggu, menyuraikan dan menjauhkan kebanyakan haiwan perosak dirumah. Gajet ini berfungsi dengan menjana gelombang jarak pendek, bunyi berfrekuensi tinggi teramat langsing dimanana ianya mustahil dapat didengar oleh deria telinga manusia (kurang dari 20,000 Hertz). Ini adalah kerana telinga manusia amat terhad sensitiviti pada bunyi ultrasonik dimana gegendang telinga manusia tidak cukup pantas untuk menerima getaran setinggi itu. Sebaliknya, beberapa jenis binatang seperti anjing, kelawar, tikus, serangga berupaya mendengar dengan baik pada kesan bunyi ultrasonik. Sesetengah jenis serangga seperti belalang, cengkerik dapat mendengar bunyi berfrekuensi dari 50,000 hingga 100,000 Hertz dan malahan rama-rama mampu mendengar ultrasound setinggi hingga 240,000 Hz.

Secara ringkasnya, penggunaan gelombang ultrasonik benar-benar mengganggu 'kesejahteraan' hidup mereka dirumah anda terutamanya tikus (30,000 - 50,00 Hz) dan lipas atau haiwan perosak domestik amnya.

 

Pengalaman Penulis Sendiri : (Admin - 1Kedai Dotcom)

" Boleh dikatakan kebanyakan rumah yang padat seperti di Lembah Klang mempunyai masalah tikus yang bermaharaja lela. Tidak terkecuali saya sendiri dimana sebelum ini bermacam cara telah digunakan seperti perangkap sangkar (tidak mengena), gam tikus (kotor) dan racun (bangkai tikus dimerata tempat). Akhirnya penghalau ultrasonik adalah penyelesaian yang SEMEMANGNYA BERKESAN." Kronologi perkembangan:

 • Hari pertama - Tiada apa yang berlaku.
 • Hari ketiga   - Tikus masih ada tapi nampak seperti mereka gelisah dan huru-hara. Sesuatu terjadi ! Trafik laluan utama mereka nampak kurang sibuk.
 • Hari Kelima - Kesan sampingan pada lipas (terbang tak tentu arah). Tikus masih ada, tapi jarang kelihatan melintas. Yes ! Mula berhasil.
 • Hari Ketujuh - Rumah saya memang dibenci tikus kerana terlalu 'bising' dan tiada lagi syurga bagi mereka. Sekali sekala melintas.
 • 3 bulan berlalu - Bila tinggalkan rumah untuk balik kampung, tiada langsung najis dan bau kencing dilantai. Tikus hanya meneruskan aktiviti sosial diluar rumah. Walaupun generasi baru sang tikus lahir, hanya muncul seketika, dan lesap terus. Beranak pinak hanya diluar rumah sahaja. Rumah saya ternyata 'memang boringgg' bagi mereka.  MISI saya Berhasil, Alhamdulillah !

Sijil Perakuan

Sijil perakuan produk: Registered Trademark, EC British Certificates dan Conformity Certificates. Diperdagangkan atas jenama 'HEADLINE' dimana kesemua persijilan ini diwajibkan bagi tujuan kelulusan eksport ke Eropah secara meluas.

Last Updated on Sunday, 01 March 2015 23:41
Read more...
 
Penukar Suara Samaran Telefon PTV2 dan PTV1 PDF Print E-mail
Ruzlan | Friday, 14 March 2014 00:00

Artikel bank


Voicer PTV2

Diskripsi Voicer:

Voicer adalah alat penukar tona suara dari gred profesional bagi kegunaan telefon talian tetap atau telefon mudah-alih.
Anda boleh tukarkan nada dan tona suara anda dari lelaki kepada perempuan atau sebaliknya mengikut apa yang anda inginkan. Tukarkan suara asal anda kepada suara yang tidak mampu dikenalpasti oleh kawan-kawan, majikan, saudara-mara mahupun isteri atau suami anda.
Fon akustik berkualiti profesional membolehkan suara samaran anda didengari oleh 'mangsa' sementara anda bertutur seperti biasa melalui liang mikrofon pada unit Voicer.
Hanya lekapkan unit handfon atau gagang telefon anda pada fon akustik. Laraskan antara 16 tetapan yang di ingini dengan memusingkan tombol mengikut arah jam. Tetapan pada kedudukan 0 untuk suara normal anda. Tetapan pada nilai yang lebih tinggi akan menaikkan paras kelangsingan suara manakala nilai sebaliknya akan meningkatkan kegarauan suara anda.Spesifikasi Voicer:

 • Penukar suara gred profesional
 • Ringan, padat dan mudah-alih.
 • Muatan teknologi dalam kotak hitam.
 • Dikuasakan oleh bateri 9 Volt (tidak disertakan)
 • Operasi yang ringkas dan mudah.
 • Sesuai digunakan untuk semua jenis telefon termasuk jenis mudah-alih.
 • Ukuran: 15 X 7 X 3 cm
 • Berat: 203 gram

Voicer PTV2


Last Updated on Monday, 23 March 2015 00:34
Read more...
 
Page 2 of 17
logo footer   Redesign by Artisduo - All Rights Reserved