1kedai.com

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Gajet Khas

Jam Anti Clockwise - Kuasa Fitrah Alam

E-mail Print PDF

Printhauz Banner


Konsep jualan 1kedai Dotcom sememangnya harus 'SESUATU YANG UNIK DAN BERLAINAN'..

Pergerakan putaran arah KANAN adalah pergerakan semulajadi alam. Dalam agama Islam, semua perkara yang baik disunatkan dimulakan dengan sebelah KANAN. Dalam Quran, golongan yang akan dimasukkan ke dalam Jannah dipanggil 'As-habul Yamin' atau golongan KANAN.

Jam Anti Clockwise

Pergerakan tawaf adalah pergerakan putaran arah KANAN (lawan arah jam). Elektron yang mengelilingi nukleus dalam atom juga bergerak kearah KANAN. KANAN melambangkan kebaikan sejagat. Jam putaran arah KANAN menggunakan konsep ke KANAN ini bagi mengembalikan keseimbangan fikiran dan peredaran darah dalam tubuh secara semulajadi.

Jam Anti Clockwise

Jam Putaran arah Kanan juga dikenali sebagai Jam Tawaf atau Jam Anticlockwise

KELEBIHAN JAM ANTI-CLOCKWISE DAN RAHSIA HUBUNGAN DALAM KEHIDUPAN:

Kembali kepada Fitrah -

 • Pusingan Tawaf adalah pusingan Fitrah yang mempunyai banyak kebaikan kerana Hukum Alam Semesta (Cosmic Law) sendiri berputar mengikut arah ini yang telah ditentukan Allah.
 • Setiap yang fitrah adalah Sunnatullah serta diberkati Allah S.W.T. dan Fitrah itu sendiri membawa maksud kembali kepada Deen iaitu Islam dengan Al-Quran dan Sunnah sebagai panduan.

Jam Anti Clockwise

Memberi Keseimbangan Badan -

 • Tubuh badan kita terbina daripada berbilion sel dan di dalam sel itu sendiri berlaku pusingan Tawaf (sitoplasma mengelilingi nukleus pada arah pusingan tawaf )
 • Jam yang berputar pada arah tawaf ini memberi getaran (vibration) yang seiring dengan sel-sel di dalam badan sekaligus memberikan keseimbangan. Kesan serta merta ini anda boleh lakukan menggunakan jam pusingan tawaf kami sekiranya anda perlukan bukti.

Jam Anticlockwise Jam Anticlockwise

Perhatikan alam di sekeliling kita, semua pergerakan ini adalah pergerakan Sunnatullah atau pergerakan fitrah. Lihatlah dengan mata hati bagaimana Allah menciptakan sesuatu dengan bijaksana. Tumbuhan-tumbuhan jenis yang menjalar juga sekiranya kita perhatikan memanjat pada arah Tawaf atau anticlockwise. Kulit siput pun juga mempunyai corak mengikut arah Tawaf. Bukan itu sahaja, malahan sel tubuh badan manusia itu sendiri terdiri daripada banyak sel dimana Sitoplasma (cytoplasm) yang berada di dalam sel, beredar mengelilingi nucleus pada arah Tawaf (Anticlockwise/Counterclockwise) juga. Apakah erti disebalik 'design' ini semua ?

Semua ciptaan Allah S.W.T melakukan pusingan mengikut arah TAWAF dan pasti mempunyai hikmahnya tersendiri tetapi kita dengan ego sekali mencipta dan memakai jam yang bertentangan dengan Sunnatullah/Fitrah alam.

Meleraikan Radiasi Tercemar -

 • Hasil kajian daripada pakar perubatan alternatif, Dr Norhissam Mustaffa ( Rawatan Komplimentari Insaniah ) telah menemukan bahawa virus yang memberi kesan negatif contohnya virus denggi (radiasi tercemar) mempunyai struktur atom yang berputar pada arah jam (clockwise) atau arah Anti Tawaf, manakala struktur sel kita melakukan arah sebaliknya.
 • Pemakaian jam anti clockwise mampu meleraikan radiasi tercemar hasil pertembungan antara pusingan jam anti clockwise dan pusingan arah kekiri / clockwise dari virus.

Kesan Mikro Kepada Pesakit Kanser -

 • Struktur sel kanser adalah bersifat pusingan Anti-Tawaf / clockwise kerana ia memberi kesan yang negatif kepada seseorang.
 • Pemakaian jam Anti Clockwise mampu mengurangkan tindakbalas radiasi pada tubuh secara MIKRO hasil daripada impak pertembungan responan membina Pusingan Tawaf (anti clockwise) dan responan yang memusnah sel kanser (pusingan clockwise)
Last Updated on Thursday, 05 February 2015 11:37 Read more...
 

Telefon pintar Hummer H1 dan H2 Gred Tentera

E-mail Print PDF

Printhauz Banner

Artikel bankTERBARU ! Telefon pintar gred Militari / Tentera. Di rekabentuk khas untuk kegunaan lasak yang kalis hentakan, kalis air, kalis cuaca, kalis debu. Bukan itu saja, ianya dikuasai enjin Android dengan teknologi skrin sesentuh serta dimuatkan slot kad sim berkembar. Gajet yang berjiwa lelaki didalam. Tidak perlu dikasihani dan tidak suka dibelai lembut. Umpama sebuah jentera perang Humwee tentera Amerika yang bersedia merempuh perang yang sengit dimana saja.

Telefon pintar Military Grade


Telefon pintar Military Grade

Rekabentuk lasak dengan enjin Android yang Kalis Air, Kalis Hentakan, Kalis Debu. Masih boleh beroperasi seperti biasa walau ditenggelamkan dalam air dan lumpur pada kedalaman maksimum 1 meter dibawah permukaan.

Telefon pintar Military Grade

Diperlengkapkan dengan bateri yang mampu bertahan hingga 150 jam masa standby dengan kapasiti tinggi 2800 mAh. Beroperasi dengan teknologi Android, ianya adalah gandingan Keperkasaan dan Kepintaran. Wi-Fi binadalam yang dibekalkan bersama membolehkan anda memuat turun pelbagai aplikasi dari Google Play dan pelbagai perisian. Dilengkapi juga kamera dimuka hadapan dan belakang, bluetooth dan sistem GPS !
Telefon pintar Military Grade


Ciri-ciri khas:

 • Skrin Retina 3.5" Resolusi 960X640 piksel
 • CPU MTK6515 berkelajuan 1GHz
 • Slot kad sim berkembar
 • 2800mAh Large Capactive Long Standby
 • GPS (GPS Navigation)
 • IP 57 (submersible up to 1 meter under water) Waterproof,Dustproof and Shockproof
 • Perisian Android 4.0 OS
 • Warna: Hitam, Jingga, Kuning dan Kelabu gelap bergantung pada stok.

Telefon pintar Military Grade

Mampu menahan hentakan dari jatuhan setinggi 10 meter atau 3 tingkat bangunan dan masih boleh beroperasi seperti biasa. Sesuai digunakan untuk gaya hidup hari ini yang serba mencabar Jurutera, pekerja tapak binaan, pengembara, penguatkuasa undang-undang, peneroka, ahli sukan atau sesiapa sahaja.

Telefon pintar Military Grade

Telefon pintar Military Grade

Last Updated on Sunday, 15 February 2015 15:04 Read more...
 

Keyboard Saiz Tapak Tangan Wireless 2.4G

E-mail Print PDF

1Kedai Mudah

Artikel bank


Ianya amat sesuai digunakan bersama PC tablet, android atau komputer desktop yang menjadikan tugasan anda lebih santai, selesa dan tidak memenatkan. Kini anda boleh berinternet, berhibur, main 'game', menyudahkan tugasan atau memantau perniagaan anda sambil berbaring di sofa tamu rumah anda tanpa menghadkan postur gaya duduk bekerja yang tertentu.

Keyboard WL75

Tidak lagi wajib menatap skrin komputer pada jarak yang selalunya anda harus patuhi. Di lengkapi fungsi penunjuk laser menjadikan tugas pembentangan persembahan anda lebih mudah, solid dan kelihatan ultra profesional. Ianya suatu teknologi wireless menyatukan fungsinya sebagai papan kekunci, tetikus dan penunjuk laser secara bersepadu.
Keyboard WL75


PERTAMA DI DUNIA - Teknologi rekabentuk pad sesentuh yang boleh di putar 90 darjah mengikut arah kendalian menjadikan anda lebih bebas mengendalikan operasi skroll dan klik mouse anda tanpa terkeliru.

Rekabentuk yang sungguh inovatif pada aturan butang navigasi kekunci dan kekunci kawalan multimedia. Pengendalian yang mudah dan praktikal dengan bantuan teknologi tanpa wayar 2.4G bagi kawalan hingga sejauh 30 meter dari komputer anda. Hebat bukan !.. Ciri-ciri butang kekunci yang bercahaya latar (backlighted) direkabentuk bagi memudahkan anda bekerja walau dari sudut sofa anda yang suram. Anda masih boleh bermain 'game' kegemaran anda atau melayari internet walau sedang bermalasan dari dalam selimut sekalipun..

Keyboard WL75


Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 01:11 Read more...
 

EZcapt - Merakam Siaran TV, Astro dan Permainan PS2

E-mail Print PDF

Artikel bankPerakam TV Easycapt

Khas untuk pengumpul koleksi video dari rancangan kegemaran di TV, Astro dan 'gamers PS2 / PS3'. Kini ada cara bagaimana untuk merakam terus ke hardisk laptop anda. Muat naik video kegemaran anda ke Youtube untuk dikongsikan bersama kawan-kawan. Merakam drama korea, kuliah agama, kuliah pendidikan, iklan dan sebagainya. Jadikan video koleksi anda sebagai isi bagi persembahan, pembelajaran, kursus, seminar atau kempen perniagaan dengan rakaman berkualiti DVD 720 X 480 piksel.

Dibawah ini sampel video yang dirakam dari Astro dan permainan PS2 terus ke komputer menggunakan EZcapt.EZcapt menyokong sistem PAL 60 NTSC4.43 bagi membolehkan anda merakam adegan permainan dari Wii PS2 PS3 Xbox 360 HIS dan sebagainya. Ianya sesuai bagi kegunaan Window 7, XP dan Vista dengan 32 atau 64 bit (dengan driver terbaru dari internet). Juga turut menyokong Sistem pengoperasian Mac, akan tetapi aanda perlu ada perisian 'VideoGlide' (perisian Mac ini tidak disertakan).

1Kedai Mudah

Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 00:26 Read more...
 


Page 9 of 14

Artikel 1Kedai Dotcom

Senarai Artikel

Daging Anjing

KENAPA DAGING ANJING Haram dimakan

Dagu Berlapis

DAGU BERLAPIS. Bagaimana Cara Hilangkannya ?

a Nabi Adam

NABI ADAM VS MANUSIA ZAMAN BATU. Mana Satu yang Terdahulu ?

Orang Gila

ORANG TAK WARAS Selalu Sihat. Apa Rahsia Mereka ?

Jantung bermasalah

CARA MUDAH KETAHUI Jantung Anda Bermasalah

Jin Berkeliaran

PANTAU ANAK ANDA ! Waktu Jin dan Syaitan Keluar Berkeliaran
Halau Lipan

ANDA DIGIGIT LIPAN ? Bagaimana petua menghalaunya ?
Maksud Alfatihah

JANGAN MAIN-MAIN dengan Al-Fatihah kerana...
Awasi Kereta Anda

CARA MEMASTIKAN KERETA anda masih lagi ada di petak parkir

60 saat

DALAM 60 SAAT, Apakah yang Terjadi dalam Online ?
Apa GPS boleh buat

BAGAIMANA CARA MENJEJAK orang tersayang anda ?
Bahaya bangun mengejut

BANGUN MENGEJUT punca kematian tiba-tiba.
Asap Lingkaran

ASAP LINGKARAN NYAMUK = 100 Batang Rokok.
Neraka

NERAKA KINI TELAH NYALA. Berapakah Luasnya ?

Lalat dari Hadis

HADIS NABI yang Baru dibuktikan oleh Sains
Tahan Kencing

WAJIB TAHU ! - Bahaya Menahan Kencing
25 Amaran

25 TANDA AMARAN Ini Perlukan Tindakan Segera
Keanehan Gagal

KEANEHAN AKAL BURUNG GAGAK - Sains dan Al-Quran
Buah pinggang

APAKAH PETANDA Buah Pinggang yang Sedang Merosak ?
Tanah

TANAH ITU KOTOR & JIJIK - Al-Quran Membuktikan Ianya SALAH.
Kisah 2 Yahudi

KISAH 2 LELAKI YAHUDI - Jadi Pujaan Ramai di Malaysia
Khasiat Budu

KAJIAN SAINTIFIK BUDU - Kaitan Awet Muda, Kecerdasan dan Kesihatan.
Si Kidal

TANGAN KIDAL MEMILIKI 17 kelebihan dan keistimewaan
Mi Segera Bahaya

BENARKAH MI SEGERA Adalah Makanan Tiruan ?
Kucing dari pandangan Islam

KUCING SUDUT SAINTIFIK - Pandangan Islam Sejak 1500 Tahun Dulu.
Istidraj

TETAP KAYA WALAU TAK SOLAT - Kenapa Allah buat begitu ?
Jalan Kaki Rawat Penyakit

APAKAH 8 PENYAKIT yang boleh dirawat dengan Berjalan Kaki ?
Storan Tiruan

BAGAIMANA NAK TAHU Storan dan USB yang Palsu ?
Mesin Perentas Masa

TEORI MESIN MERENTAS MASA LAWAN Hujah & Bukti pada Al-Quran.
Kronologi hari pengadilan

PROSES BERMULA KIAMAT hingga ke Titi Sirat. Bacalah Jika Berani !
Hijra Arah Tawaf

PENDEDAHAN DISEBALIK Arah Jarum Jam Anda. Siapa Master-Mind ?
Yahudi di Malaysia

WUJUDKAH KOMUNITI YAHUDI di Malaysia ? Di manakah mereka ?
Dayak Merah Red Indian

RED INDIAN AMERIKA sebenarnya adalah MUSLIM !


JANGAN HIDUPKAN: Aircond Kereta Jadi Berbahaya Bila..
Melayu Bangsa Misteri

PANDANGAN YAHUDI: "Melayu Bangsa yang Misteri..."
Zikrullah

KELEBIHAN KALIMAH 'Laailaha illallah' yang ramai tak tahu.

Yahudi

MENGAPA YAHUDI BIJAK ? Kajian Dr Stephen Carr Leon
Kajian tentang Hantu

HANTU DAN JIN - Kajian dan Huraian Terkini Sains Fizik Terkini
Amaran Tikus

KENALPASTI BENCANA: Apakah yang ditawarkan oleh Sang Tikus ?
Tips mudah mencari Juzuk Al-Quran

MENAKJUBKAN: Cara mudah mencari mukasurat dalam Al-Quran
Kuku Diagnos Penyakit

KENALPASTI PENYAKIT ANDA: Perhatikan ciri-ciri pada kuku.
Ikan Candiru

IKAN CANDIRU: Lebih Ngeri dari Piranha
Bahaya Teh Ais

AWAS ! TEH AIS: Bahaya yang Tersembunyi yang Perlu Anda Tahu
Khas untuk pesakit Migrain

  

DITUJUKAN KHAS UNTUK: Penderita Sakit Kepala dan Migrain

Penawar Kanser yang disembunyikan 

RAHSIA DISEMBUNYI: Durian Belanda Penawar Mujarab Kanser
Khasiat Kayu Manis Campur Madu 

KAJIAN KHASIAT: Kayu Manis dicampur Madu
Kerosakan pada Otak 

OTAK ANDA AKAN ROSAK jika 10 Amalan ini di Amalkan. AWAS !
Asal Usul Bahasa Melayu 

DARI MANAKAH Asal-Usul Bahasa Melayu ?
Misteri Air Zam-zam

MENGUPAS MISTERI: Keajaiban Air Zam-zam
Kurus tanpa UBATAN 

CARA UNTUK KURUS tanpa Ubatan

PECAH RAHSIA: 12 tips dan Strategi Promosi
Bahaya Kencing Tikus 

BAHAYA Penyakit Kencing Tikus
4 Tips Solat Kusyuk

4 PETUA MUDAH untuk Solat Kusyuk
Hapuskan Cicak

TIPS HAPUSKAN CICAK dari Rumah Anda
Rahsia Perlunya Wudhu 

KENAPA WUDHU' sebelum solat ?


Di Sebalik Rahsia Coklat 

KHASIAT COKLAT yang mungkin tidak DIKETAHUI

Penemuan terkini rahsia piramid 

MISTERI BINAAN PIRAMID telah dijawab oleh Al-Quran
Diet yang Salah Selama ini. 

DIET SONGSANG. Selama ini rupa-rupanya kami SILAP !
Diet Rasulullah 

APAKAH yang Rasulullah Makan ?
Islam Invitation 

We Invite you to Islam.

Polisi Pemulangan

 
AWAS ! Artikel ini akan Mengubah Pendirian Hidup Anda Selamanya !

Ini Mungkin Bakal REVOLUSI dalam hidup anda

"Harap baca halaman ini sehingga habis. Saya yakin bahawa pandangan anda tentang rutin hidup harian anda akan berubah selepas ini. Insya'allah. Saya percaya bahawa anda inginkan perubahan dalam hidup. Begitu jua saya... Nyalakan Impian Anda Sekarang Juga !.."

Persoalan:

"Mengapa hanya 5% individu mempunyai pendapatan berjuta-juta ringgit tetapi 95% mempunyai hanya cukup makan ?."

Fakta yang harus anda akui - Individu yang memilih untuk berniaga lebih berjaya daripada individu yang makan gaji. Individu yang mempunyai "networking" atau JARINGAN yang besar lebih berjaya daripada yang  tiada JARINGAN. Individu yang berjaya dalam perniagaan mesti ada JARINGAN yang kuat .Bersama-samalah kita membina JARINGAN yang kuat dan luas. Kita perlu ingat bahawa 9 daripada 10 sumber rezeki adalah dari perniagaan.


RENUNGI & FIKIRKAN SEDALAM MUNGKIN. KERANA SELEPAS MEMBACA MUHASSABAH DIRI INI, MUNGKIN IANYA AKAN MENGUBAH PENDIRIAN ANDA SELAMANYA. BUKALAH HATI & AKUI SEJUJURNYA PADA DIRI ANDA.. INSYA'ALLAH.

Read more...
 
3DS-MAX Bank Model- untuk Designer

3Dbank

Kami mempunyai lebih dari 2000 (2 RIBU) koleksi model-model 3DS MAX untuk kegunaan industri rekabentuk dan persembahan. Aset ribuan koleksi ini adalah hasil 15 tahun pembabitan kami dalam industri rekabentuk dan 3D BANK ini disasarkan khas untuk: 

 1. INTERIOR DESIGNER
 2. ARKITEK
 3. VISUALIZER (JURU PERSEMBAHAN)
 4. EXHIBITION DESIGNER
 5. ANIMATOR
 6. INDUSTRI MULTIMEDIA
 7. PEREKA GRAFIK
 8. INDUSTRIAL DESIGNER & PERABUT
 9. PENGIKLANAN
 10. PELAJAR-PELAJAR BERKAITAN DESIGN


Telah terbukti aset model siapbina 3D ini dapat menjimatkan hampir 80% masa untuk menyediakan model 'mesh' dan 'research' dalam sesuatu proses rekabentuk. Kami menawarkan kos alternatif terendah dipasaran berbanding masa diperuntukkan dalam proses rekabentuk :

 • Model 3dsMax SOFA, KERUSI dan MEJA
 • Model 3dsMax LAMPU DAN AKSESORI
 • Model 3dsMax PERALATAN PEJABAT
 • Model 3dsMax PERALATAN AKSESORI DAPUR
 • Model 3dsMax KELENGKAPAN TANDAS & BILIK MANDI
 • Model 3dsMax PAGAR, TINGKAP DAN PINTU
 • Model 3dsMax  POKOK HIASAN
 • Model 3dsMax PERALATAN ELEKTRIK
 • Model 3dsMax KENDERAAN DARAT, LAUT & UDARA
 • Model 3dsmax ELEMEN BANGUNAN DAN LANSKAP
 • 500 jenis kesan bunyi untuk animasi dan video

-DALAM PEMBINAAN-