1kedai.com

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Gajet Khas

Kamera Perakam Perjalanan Full HD 1080p

E-mail Print PDF

1Kedai Mudah

Artikel bank
Kamera Russian Full HD

Satu-satunya kamera Perakam Perjalanan Edisi Russia yang dijual di negara blok Russia pada harga dibawah RM250 ! Berteknologi Full HD dengan rakaman video berkejelasan tinggi 1080p yang dilengkapi lensa boleh diputar 180 darjah dan skrin boleh lipat 360 darjah. Berkali-kali ganda lebih murah dari pesaing berteknologi terdekat yang ada dipasaran Malaysia.

Kamera Russian Full HD

 • Lensa Bersudut Pandangan Lebar 120
 • Paparan Skrin LCD 2.5"
 • Resolusi rakaman video maksimum 1920 X 1080 piksel berkelajuan 30 bingkai sesaat
 • Imej pegun berformat JPEG dengan resolusi 4000 X 3000 atau 12 Megapiksel
 • Video Codec:MPEG-4 AVC/H.264
 • Zoom digital dengan pembesaran 4X
 • Memori Luaran: Kad SDHC/MMC (Maksima Kad memori 32G SDHC ) Tidak disertakan.
 • Butang penutup (shutter) elektronik
 • Lampu LED Auto/LED On/LED Off
 • Port: USB2.0 / HDMI / TV OUT
 • Dilengkapi fungsi rakaman dengan Penderia Sensitif Pergerakan
 • Hanya dijual khas bagi pasaran negara Russia
Lensa Kamera dan Skrin Pemerhati yang boleh diputar:

Skrin paparan boleh diputar lipat sehingga 360 darjah manakala lensa kamera boleh dipusing 180 darjah bagi tinjauan depan. sisi tepi dan belakang kamera. Ianya sekaligus menjadikan kamera Russian F900LHD amat fleksibel mengikut kehendak anda tanpa mengira apa kedudukan postur anda.

Kamera Russian Full HD

Sudut pandangan lensa kamera yang selebar 120 darjah pula memastikan jangkauan pandangan yang maksima bagi memastikan saat bernilai dirakam sebaik mugkin. Walau di ruang pandangan yang sempit sekalipun menjadikan medan kedalaman rakaman tampak luas seperti imej panorama. Nota: Rakaman bersudut lebar 120 darjah hanya sesuai bagi pilihan rakaman dengan tetapan resolusi 1280 X 720 piksel.

Rakaman video berdifinisi tinggi (H.264 + 1080P)
Perakam video berdifinisi tinggi dilengkapi dengan teknologi lensa bagi rakaman 1920 X 1080 piksel berkelajuan 30 bingkai sesaat. Teknologi pemampatan video H.264 paling canggih pula memastikan masa rakaman yang lebih lama pada kualiti yang optima.
Kamera Russian Full HD


Video berdifinisi tinggi dengan transmisi Audio dengan perantaraan HDMI

Direkabentuk dengan sistem Perantara muka Multimedia Berdifinisi Tinggi (HDMI) bina dalam memastikan penghantaran data audio bermuatan tinggi sehingga 5 gigabyte sesaat tanpa perlu di mampatkan termasuk isyarat video berdifinisi tinggi. Hasilnya, sebuah persembahan video atau gambar bagi tontonan teater rumah berkualiti tinggi yang jelas, bersih dan lancar hanya pada kabel hubungan tunggal.

Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 00:29 Read more...
 

SUOER - Soket Bekalan Kuasa 'Elektrik TNB' Pada Kereta Anda !

E-mail Print PDF

1Kedai Mudah

Artikel bank


Suoer Inverter Kuasa

OPERASI PEJABAT DARI DALAM KERETA ?

Adakah anda selalu mobile seperti 1kedai.com ? Melakukan tugas pejabat dan perniagaan ditepi jalan dari dalam kereta / MPV anda yang membabitkan penggunaan komputer laptop, scanner, printer bahkan komputer desktop. Tidak perlu risaukan lagi tentang bateri peranti anda yang sentiasa menyusut. Kini, bekalan kuasa elektrik seperti dirumah atau pejabat anda turut mempunyai 'cawangan' baru iaitu DARI DALAM KERETA ANDA !

Suoer Inverter Kuasa


Penyelesaian: Jadikan kereta anda sebagai sebuah janakuasa elektrik sendiri. Teknologi Power Inverter SOUER menyebabkan anda tidak perlu lagi bergantung dari bekalan elektrik TNB, sebaliknya kuasa elektrik dari jentera kereta anda sendiri ! Syaratnya: Peralatan elektrik tersebut mesti dibawah 500 watt ! Dengan kata lain, anda masih boleh menggunakan mesin basuh dari dalam kereta anda atau memasang TV plasma 52" dari dalam kereta anda asalkan ianya dibawah 500 watt tenaga.

Suoer Inverter Kuasa

 Souer


Suoer Inverter mampu untuk menghidupkan sebuah TV plasma 25" tanpa henti selama 5 jam dengan hanya menggunakan bateri tipikal tanpa menghidupkan enjin kereta ( altenator kereta tidak bekerja ).

Suoer Inverter Kuasa
Cara menggunakan Inverter Kuasa Souer :

Souer adalah sebuah alat ubah elektrik yang menukarkan arus DC (arus terus) dari bateri menjadi arus AC (arus ulang-alik) seperti palam kuasa dirumah anda. Ianya membekalkan tenaga elektrik secara berterusan 220 V ~ 230V seperti bekalan tenaga elektrik TNB untuk rumah-rumah di Malaysia.
Hidupkan enjin kenderaan. Hanya hubungkan kabel merah hitam yang dibekalkan dari Inverter Kuasa Souer ke soket pencucuh rokok kereta 12Volt.
Lampu penunjuk hijau akan menyala menandakan ianya beroperasi normal dan sempurna. Tekan suis kuasa untuk menggunakan peralatan elektrik.
Lampu penunjuk merah akan menyala jika ia mengesan sebarang masalah seperti kuasa bateri yang rendah atau terlampau tinggi, beban kuasa melampau atau peningkatan suhu. Sistem akan padam dengan sendirinya bagi tujuan melindungi bateri kereta dari rosak.

Suoer Inverter Kuasa

Ianya dilengkapi dengan ciri-ciri keselamatan seperti sistem amaran bunyi dengan fungsi mematikan kuasa secara automatik (auto shut-down) jika kuasa bateri tidak mencukupi atau jatuh di sekitar 10.7 volt. Teknologi keselamatan Souer juga memastikan bekalan tenaga dimatikan dengan selamat jika terlebih beban penggunaan tenaga atau jika ada peningkatan suhu.

Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 00:28 Read more...
 

Solarwall - Lampu Solar Pintar dengan Penderia

E-mail Print PDF

Printhauz BannerLampu Dinding 16 LED Putih Kuasa Solar Kalis Cuaca dengan Pengesan Aktif Pergerakan.

Solar Wall

Solarwall

SOLARWALL adalah sistem lampu pintar berteknologi tenaga hijau yang amat cekap gunaan tenaga, kurang penyelanggaraan dan bersumberkan tenaga PERCUMA dari matahari. Rekabentuk moden kontemporari sesuai dijadikan lampu hiasan luaran bangunan atau untuk pengcahayaan di halaman masuk ke kediaman anda. Cara pemasangan yang mudah dan ringkas menjadikan ianya aksesori mampu milik yang perlu ada di setiap kediaman di Malaysia.

Solar Wall

Panel solar berteknologi Jerman ini berfungsi dengan mengubah sinaran matahari kepada tenaga elektrik di siang hari sambil disimpan secara automatik ke bateri Li-Ion 3.7 V 800mAh. Pada malam hari pula, ianya akan dihidupkan secara automatik dan cukup untuk menyinari hingga 8 jam penggunaan sebelum di cas semula berulang-ulang setiap hari.


Spesifikasi:

 • Panel Solar: 0.55 watt berteknologi Jerman
 • Bateri Li-ion: 3.7V 800mAh
 • LED: 16 biji, 1 watt
 • Material binaan: Alloy Aluminium (logam + plastik, sand blast dan kemasan cat)
 • Warranti: 6 bulan bagi kecacatan dalam pengeluaran.
 • Penderia sinaran dan Penderia pengesanan pergerakan aktif
 • 6 jam pengecasan matahari untuk menyinari lampu sehingga 8 jam.
 • Tiada kesan kerlipan 'strobe' atau radiasi
 • Tahan lasak, kalis air hujan dan cuaca panas.
 • Ukuran: 132 X 92 X 77 mm
 • Berat Keseluruhan: 153 gram
 • Warna: Perak

Solar Wall

Kalis cuaca luaran hujan dan panas.
Dibina dengan litupan kedap serta dari bahan berkualiti yang tahan cuaca di Malaysia. Ini bagi memastikan ia berfungsi sempurna dan tahan tanpa mengira apa pun situasi cuaca.
 
Sistem Penderiaan Automatik Mengesan Pergerakan dan Cahaya Persekitaran.

Solar Wall

Teknologi pintar Solarwall ini telah diprogramkan dengan 3 paras pengcahayaan automatik iaitu - OFF / LAMPU SURAM / LAMPU TERANG dan ianya dikawal secara automatik mengikut keadaan atau persekitaran yang dikesan.

Pada waktu siang yang cerah, lampu akan padam / OFF dan kekal tidak aktif walaupun ada pergerakan yang dikesan. Apabila matahari terbenam dan malam menjelang. ianya menjadi aktif dengan lampu dalam kedudukan suram sepanjang malam. Akan tetapi, sebaik saja ada pergerakan dikesan ianya segera bersinar cerah selama 30 saat dan akan kembali suram sehingga adala lagi pergerakan dikesan seterusnya.
Solar Wall

Last Updated on Thursday, 05 February 2015 11:42 Read more...
 

Android 4.1 - Tukar TV Biasa Anda Jadi Komputer

E-mail Print PDF

Printhauz Banner

Artikel bankAndroid TV

TV Plasma dirumah anda boleh bertukar-tukar menjadi sebuah komputer berkuasa Android ? Bunyi macam pelik dan tak masuk akal.. Ahaa haa !

YA MEMANG BENAR !.. Ianya adalah realiti dalam arus teknologi terkini yang sedang mula mendarat di Malaysia ! Sebuah komputer berkuasa Android 4.1 yang berharga kurang dari RM500 boleh digunakan secara langsung ke skrin gergasi plasma / LED dirumah anda. Tidak kira anda gunakan skrin 24" atau sehingga layar sebesar 70" (plasma atau LED), asalkan TV anda mempunyai slot HDMI. Anda boleh menaip atau menghantar e-mail dari skrin TV biasa anda dengan menggunakan papan kekunci berkawalan jauh berteknologi Infra merah IR.

Android TV

Jangan pandang rendah dengan sistem operasi Android 4.1 kerana ianya turut digunakan pada telefon pintar model terkini seperti Samsung Galaxy, Sony, sesetengah Nokia dan sebagainya. Jika anda biasa menggunakan telefon pintar melayari laman web atau menghantar e-mail, bermakna anda boleh menggunakan TV Android 4.1.

Android TV

Dipadatkan dengan teknologi sistem pengoperasian Google Android 4.1.1, diperkasakan dengan enjin Dual Core 1.6GHz berkelajuan tinggi, Dual Core Cortex 9, RAM dari DDR3 1Gb dan Grafik Quad Core sekaligus menjadikan sebuah laptop biasa anda bukan saingan lagi ! Kecil tapi Galak dan Lasak. Setakat hari ini, pemproses teras saiz mini yang berfrekuensi hingga 1.5 GHz adalah termaju dalam kelasnya dimana Coretex A9 adalah jawapan tepat.

Android TV

Google Android TV terbaru dari 1kedai dotcom boleh dianggap sebagai pemain CPU terkecil di dunia. Ianya sebagai alternatif bagi menggantikan Smart TV yang berlipat kali ganda jauh lebih mahal di pasaran Malaysia. Luaran kelihatan seperti USB pendrive biasa tetapi dua kali ganda lebih besar. Anda cuma perlu palamkan dibelakang skrin TV anda, mudah disembunyikan dan serta merta TV anda menjadi sebuah komputer berlayar besar ataupun Smart TV..

Spesifikasi:

 • 40 nm
 • Dual-core Cortex-A9 processor (ARMv7 architecture) berkelajuan tinggi 1.6 GHz
 • Sokongan NEON SIMD
 • Quad core Mali 400, dengan kepantasan 250 MHz menyokong Open GL ES 2.0 dan Open VG 1.1
 • VPU (Video Processing Unit) Multi-Media Processor menyokong imej dan video decoder 1080p
 • DDR, DDR2, DDR3 menyokong sehingga 2 GB
 • HDMI 1.4 Interface
 • 2 rangkaian TFT LCD Interface dengan 5 lapisan dan paparan 3D (Saiz maksimum paparan 19201080)
 • USB 2.0 Interface
 • SD/MMC Interface

Android TV

Last Updated on Sunday, 15 February 2015 14:59 Read more...
 


Page 8 of 14

Artikel 1Kedai Dotcom

Senarai Artikel

Daging Anjing

KENAPA DAGING ANJING Haram dimakan

Dagu Berlapis

DAGU BERLAPIS. Bagaimana Cara Hilangkannya ?

a Nabi Adam

NABI ADAM VS MANUSIA ZAMAN BATU. Mana Satu yang Terdahulu ?

Orang Gila

ORANG TAK WARAS Selalu Sihat. Apa Rahsia Mereka ?

Jantung bermasalah

CARA MUDAH KETAHUI Jantung Anda Bermasalah

Jin Berkeliaran

PANTAU ANAK ANDA ! Waktu Jin dan Syaitan Keluar Berkeliaran
Halau Lipan

ANDA DIGIGIT LIPAN ? Bagaimana petua menghalaunya ?
Maksud Alfatihah

JANGAN MAIN-MAIN dengan Al-Fatihah kerana...
Awasi Kereta Anda

CARA MEMASTIKAN KERETA anda masih lagi ada di petak parkir

60 saat

DALAM 60 SAAT, Apakah yang Terjadi dalam Online ?
Apa GPS boleh buat

BAGAIMANA CARA MENJEJAK orang tersayang anda ?
Bahaya bangun mengejut

BANGUN MENGEJUT punca kematian tiba-tiba.
Asap Lingkaran

ASAP LINGKARAN NYAMUK = 100 Batang Rokok.
Neraka

NERAKA KINI TELAH NYALA. Berapakah Luasnya ?

Lalat dari Hadis

HADIS NABI yang Baru dibuktikan oleh Sains
Tahan Kencing

WAJIB TAHU ! - Bahaya Menahan Kencing
25 Amaran

25 TANDA AMARAN Ini Perlukan Tindakan Segera
Keanehan Gagal

KEANEHAN AKAL BURUNG GAGAK - Sains dan Al-Quran
Buah pinggang

APAKAH PETANDA Buah Pinggang yang Sedang Merosak ?
Tanah

TANAH ITU KOTOR & JIJIK - Al-Quran Membuktikan Ianya SALAH.
Kisah 2 Yahudi

KISAH 2 LELAKI YAHUDI - Jadi Pujaan Ramai di Malaysia
Khasiat Budu

KAJIAN SAINTIFIK BUDU - Kaitan Awet Muda, Kecerdasan dan Kesihatan.
Si Kidal

TANGAN KIDAL MEMILIKI 17 kelebihan dan keistimewaan
Mi Segera Bahaya

BENARKAH MI SEGERA Adalah Makanan Tiruan ?
Kucing dari pandangan Islam

KUCING SUDUT SAINTIFIK - Pandangan Islam Sejak 1500 Tahun Dulu.
Istidraj

TETAP KAYA WALAU TAK SOLAT - Kenapa Allah buat begitu ?
Jalan Kaki Rawat Penyakit

APAKAH 8 PENYAKIT yang boleh dirawat dengan Berjalan Kaki ?
Storan Tiruan

BAGAIMANA NAK TAHU Storan dan USB yang Palsu ?
Mesin Perentas Masa

TEORI MESIN MERENTAS MASA LAWAN Hujah & Bukti pada Al-Quran.
Kronologi hari pengadilan

PROSES BERMULA KIAMAT hingga ke Titi Sirat. Bacalah Jika Berani !
Hijra Arah Tawaf

PENDEDAHAN DISEBALIK Arah Jarum Jam Anda. Siapa Master-Mind ?
Yahudi di Malaysia

WUJUDKAH KOMUNITI YAHUDI di Malaysia ? Di manakah mereka ?
Dayak Merah Red Indian

RED INDIAN AMERIKA sebenarnya adalah MUSLIM !


JANGAN HIDUPKAN: Aircond Kereta Jadi Berbahaya Bila..
Melayu Bangsa Misteri

PANDANGAN YAHUDI: "Melayu Bangsa yang Misteri..."
Zikrullah

KELEBIHAN KALIMAH 'Laailaha illallah' yang ramai tak tahu.

Yahudi

MENGAPA YAHUDI BIJAK ? Kajian Dr Stephen Carr Leon
Kajian tentang Hantu

HANTU DAN JIN - Kajian dan Huraian Terkini Sains Fizik Terkini
Amaran Tikus

KENALPASTI BENCANA: Apakah yang ditawarkan oleh Sang Tikus ?
Tips mudah mencari Juzuk Al-Quran

MENAKJUBKAN: Cara mudah mencari mukasurat dalam Al-Quran
Kuku Diagnos Penyakit

KENALPASTI PENYAKIT ANDA: Perhatikan ciri-ciri pada kuku.
Ikan Candiru

IKAN CANDIRU: Lebih Ngeri dari Piranha
Bahaya Teh Ais

AWAS ! TEH AIS: Bahaya yang Tersembunyi yang Perlu Anda Tahu
Khas untuk pesakit Migrain

  

DITUJUKAN KHAS UNTUK: Penderita Sakit Kepala dan Migrain

Penawar Kanser yang disembunyikan 

RAHSIA DISEMBUNYI: Durian Belanda Penawar Mujarab Kanser
Khasiat Kayu Manis Campur Madu 

KAJIAN KHASIAT: Kayu Manis dicampur Madu
Kerosakan pada Otak 

OTAK ANDA AKAN ROSAK jika 10 Amalan ini di Amalkan. AWAS !
Asal Usul Bahasa Melayu 

DARI MANAKAH Asal-Usul Bahasa Melayu ?
Misteri Air Zam-zam

MENGUPAS MISTERI: Keajaiban Air Zam-zam
Kurus tanpa UBATAN 

CARA UNTUK KURUS tanpa Ubatan

PECAH RAHSIA: 12 tips dan Strategi Promosi
Bahaya Kencing Tikus 

BAHAYA Penyakit Kencing Tikus
4 Tips Solat Kusyuk

4 PETUA MUDAH untuk Solat Kusyuk
Hapuskan Cicak

TIPS HAPUSKAN CICAK dari Rumah Anda
Rahsia Perlunya Wudhu 

KENAPA WUDHU' sebelum solat ?


Di Sebalik Rahsia Coklat 

KHASIAT COKLAT yang mungkin tidak DIKETAHUI

Penemuan terkini rahsia piramid 

MISTERI BINAAN PIRAMID telah dijawab oleh Al-Quran
Diet yang Salah Selama ini. 

DIET SONGSANG. Selama ini rupa-rupanya kami SILAP !
Diet Rasulullah 

APAKAH yang Rasulullah Makan ?
Islam Invitation 

We Invite you to Islam.

Polisi Pemulangan

 
AWAS ! Artikel ini akan Mengubah Pendirian Hidup Anda Selamanya !

Ini Mungkin Bakal REVOLUSI dalam hidup anda

"Harap baca halaman ini sehingga habis. Saya yakin bahawa pandangan anda tentang rutin hidup harian anda akan berubah selepas ini. Insya'allah. Saya percaya bahawa anda inginkan perubahan dalam hidup. Begitu jua saya... Nyalakan Impian Anda Sekarang Juga !.."

Persoalan:

"Mengapa hanya 5% individu mempunyai pendapatan berjuta-juta ringgit tetapi 95% mempunyai hanya cukup makan ?."

Fakta yang harus anda akui - Individu yang memilih untuk berniaga lebih berjaya daripada individu yang makan gaji. Individu yang mempunyai "networking" atau JARINGAN yang besar lebih berjaya daripada yang  tiada JARINGAN. Individu yang berjaya dalam perniagaan mesti ada JARINGAN yang kuat .Bersama-samalah kita membina JARINGAN yang kuat dan luas. Kita perlu ingat bahawa 9 daripada 10 sumber rezeki adalah dari perniagaan.


RENUNGI & FIKIRKAN SEDALAM MUNGKIN. KERANA SELEPAS MEMBACA MUHASSABAH DIRI INI, MUNGKIN IANYA AKAN MENGUBAH PENDIRIAN ANDA SELAMANYA. BUKALAH HATI & AKUI SEJUJURNYA PADA DIRI ANDA.. INSYA'ALLAH.

Read more...
 
3DS-MAX Bank Model- untuk Designer

3Dbank

Kami mempunyai lebih dari 2000 (2 RIBU) koleksi model-model 3DS MAX untuk kegunaan industri rekabentuk dan persembahan. Aset ribuan koleksi ini adalah hasil 15 tahun pembabitan kami dalam industri rekabentuk dan 3D BANK ini disasarkan khas untuk: 

 1. INTERIOR DESIGNER
 2. ARKITEK
 3. VISUALIZER (JURU PERSEMBAHAN)
 4. EXHIBITION DESIGNER
 5. ANIMATOR
 6. INDUSTRI MULTIMEDIA
 7. PEREKA GRAFIK
 8. INDUSTRIAL DESIGNER & PERABUT
 9. PENGIKLANAN
 10. PELAJAR-PELAJAR BERKAITAN DESIGN


Telah terbukti aset model siapbina 3D ini dapat menjimatkan hampir 80% masa untuk menyediakan model 'mesh' dan 'research' dalam sesuatu proses rekabentuk. Kami menawarkan kos alternatif terendah dipasaran berbanding masa diperuntukkan dalam proses rekabentuk :

 • Model 3dsMax SOFA, KERUSI dan MEJA
 • Model 3dsMax LAMPU DAN AKSESORI
 • Model 3dsMax PERALATAN PEJABAT
 • Model 3dsMax PERALATAN AKSESORI DAPUR
 • Model 3dsMax KELENGKAPAN TANDAS & BILIK MANDI
 • Model 3dsMax PAGAR, TINGKAP DAN PINTU
 • Model 3dsMax  POKOK HIASAN
 • Model 3dsMax PERALATAN ELEKTRIK
 • Model 3dsMax KENDERAAN DARAT, LAUT & UDARA
 • Model 3dsmax ELEMEN BANGUNAN DAN LANSKAP
 • 500 jenis kesan bunyi untuk animasi dan video

-DALAM PEMBINAAN-