1kedai.com

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Gajet Khas

Pengumuman

E-mail Print PDF


NOTA: HARGA KAMI MASIH KEKAL SAMA SEJAK 2008  SEHINGGA KINI.

Last Updated on Sunday, 30 October 2016 23:49
 

Jalur Lampu Dingin Elektro Lumina

E-mail Print PDF

Jalur Lampu Dingin

Diskripsi Teknologi Lampu Kabel Electroluminesencer atau EC

EC adalah sejenis teknologi yang menukarkan arus terus (DC) menjadi cahaya terang. Ianya tidak seperti lampu kalimantang atau mentol biasa dimana haba menjadi tenaga terlebih dahulu sebelum menjadi cahaya kemudiannya. Oleh kerana ianya tidak melibatkan penghasilan haba panas, ianya lebih cekap tenaga dan jimat atau dengan lain perkataan, ianya adalah sistem lampu dingin.

Teknologi kabel bercahaya ini menghasilkan sumber kecerahan yang seragam dan rata 360 darjah keliling. Kabel cahaya EC ini tidak toksik, sejuk apabila disentuh, sangat tahan lama dan kalis air. Ianya bakal menamatkan teknologi lampu konvensional / biasa yang ada sekarang yang kurang cekap tenaga dan panas. Tiada masalah terbakar, fleksibel, mudah dibentuk walaupun dicelah dan sudut yang sukar dicapai.

Jalur Lampu Dingin

Teknologi lampu EC ini mempunyai kesan pengcahayaan yang hampir sama dengan neon bagi kegunaan hiasan, promosi dan pengiklanan. Gunakan lampu EC ini dimana sahaja, untuk tujuan apa sahaja hingga melampaui batas kreativiti yang anda mampu bayangkan.


Sinar kecerahannya agak terang tapi lembut. Cahayanya kurang menyilaukan mata berbanding lampu LED biasa serta mempunyai pilihan warna yang lebih banyak serta kaya. Mudah dipasang sendiri, mudah dipotong, dijahit, digamkan dengan tape, dipinkan atau apa sahaja mengikut kesesuaian anda kerana ianya tiada istilah bahaya renjatan.

Jalur Lampu Dingin

Buat masa ini, 1kedai dotcom menjualnya lebih kepada tujuan hiasan bagi pemilik-pemilik kereta agar nampak lebih ranggi dan menonjol. Anda boleh mengupah pekedai aksesori untuk memasangkan ia mengikut kemahuan yang anda jika mahu.

Ciri-ciri Lampu Kabel EC:

 • Jangka hayat yang panjang - Sekitar 6000 jam
 • Bersaiz wayar yang tidak menghasilkan haba.
 • Berkualiti tinggi dengan 100 % berteknologi tinggi
 • Mudah dibentuk, mudah dilekatkan, digantung atau dipotong-potong.
 • Tiada radiasi, tiada haba, praktikal, selamat dan kalis air
Last Updated on Saturday, 28 February 2015 22:09 Read more...
 

Pengesan Kamera Perangkap Laju Jenis Radar dan Laser

E-mail Print PDF


Whistler XTR

Pemandu di Malaysia kini semakin berjaga-jaga dengan kehadiran lebih 830 unit kamera AES yang dipasang sepanjang lebuhraya. Berkesan untuk menangani masalah pelbagai jenis kamera perangkap had laju dan kamera terbaru AES. Tidak mungkin boleh didapati dengan mudah di pasaran tempatan ! Di datangkan secara terus dari pengeluar US Whister Group.

 Kamera Perangkap laju

Kamera perangkap laju yang dipasang dibawah jambatan lebuhraya PLUS

Memperkenalkan model dengan teknologi terkini iaitu Siri XTR dijamin berkesan 100 peratus dengan jaminan dan waranti. Kenyataan akhbar tempatan bertarikh 18hb Oktober 2012 melaporkan bahawa kerajaan Malaysia tiada halangan atau tegahan bagi penggunaan alat anti kamera AES dan radar perangkap laju.

Whistler Group adalah pengeluar ternama bagi gajet pengesan radar sejak tahun 1971 lagi di Amerika Syarikat. Ianya adalah yang terbaik dengan meninggalkan pesaingnya dari jenama Cobra dan PNI. Amaran palsu yang minima dan ianya merupakan pengesan bagi penembak laser dan kesemua band Ka. Whistler Siri XTR ialah pengesan radar siri profesional yang bermutu tinggi, lebih banyak ciri perlindungan bagi menggantikan model terdahulu iaitu Pro 68 SE. Ianya mampu mengesan jalur jenis POP iaitu generasi terbaru radar penembak yang digunakan oleh penguatkuasa ! Bukan itu saja, ianya juga dilengkapi oleh sistem periskop amaran berkembar LED bertujuan bagi memberikan amaran visual tambahan sebaik saja isyarat dikesan.


Secara keseluruhan, 1Kedai Dotcom hanya menawarkan model keluaran Whistler Siri XTR sebagai pengesan radar terbaik, berkualiti sempurna dan boleh dipercayai. Model ini juga mengenengahkan 3 ciri pemanduan dalam bandar bagi meminimakan isyarat amaran palsu. Pakej yang kami tawarkan ini adalah termasuk perkakasan hardware, pad dashboard anti gelungsur dan satu tahan jaminan dari pihak pengeluar.


Informasi Tentang Corak Radar Band

Terdapat banyak jenis kamera perangkap laju yang digunakan oleh anggota penguatkuasa. Dibawah ini disenaraikan beberapa jenis yang biasa mereka gunakan di Malaysia.
 

 • Laser : Band yang paling dipercayai dan tepat bagi kamera perangkap laju. Jenis ini dapat mengukur kelajuan dengan tepat, tetapi hanya dapat mengesan 1 kenderaan untuk sekali tembakan.
 • X band : Jenis ini digunakan oleh penembak bagi model lama dimana ianya digunakan oleh penguatkuasa di pekan-pekan kecil. Banyak amaran palsu yang diterima dari band jenis ini kerana ianya turut digunakan pada pagar automatik dan sesetengah kelengkapan bangunan moden.
 • K band : Ianya lazim digunakan pada kebanyakan penembak kelajuan kini. Isyarat amaran palsu adalah minima.
 • Ka band : Kebanyakan digunakan oleh pegawai penguatkuasa dari jenis kamera penembak. Mampu mengesan kelajuan bagi 5 kenderaan serentak. Polis diRaja Malaysia menggunakan Ka band secara meluas.
 • Ka Wideband : Ianya adalah versi penambah-baikkan bagi Ka band. Menggunakan saluran berlainan dari biasa yang digunakan oleh Ka band dimana ianya digunakan secara meluas oleh penembak kelajuan generasi baru.
 • Pulse : Jenis ini digunakan pada alat penembak kelajuan mudah-alih dimana ianya ditembak dari dalam kenderaan peronda penguatkuasa untuk mengukur kelajuan kenderaan sasaran.
 • POP band : Digunakan pada penembak kelajuan dari generasi terbaru yang biasa digunakan dibandar-bandar besar di Malaysia. POP band ini tidak dapat dikesan oleh anti radar model-model lama.
 • Ku band : Band atau jalur ini hanya digunakan dinegara-negara Eropah. Ianya tidak digunakan di Malaysia kerana banyak peranti biasa menggunakan band jenis ini, sebagai contohnya piring penyiaran Astro menggunakan Ku band untuk hubungan satelit.

Model Whistler Siri XTR yang ditawarkan oleh 1Kedai Dotcom ialah model terbaru yang mempunyai kesemua ciri-ciri pemantauan. Model ini dengan mudah dapat menghidu pada jarak sejauh 2 hingga 3 batu kehadiran penembak radar penguatkuasa dilokasi operasi termasuk kelengkapan tercanggih mereka iaitu POP band. Ini bermakna anda boleh gunakan Whistler XTR hampir dimana saja anda berada diseluruh dunia. Harganya mungkin sedikit tinggi, tetapi ianya berbaloi digunakan demi kepuasan dan ketenangan hati anda sepanjang pemanduan ditambah dengan kehadiran 831 unit kamera AES yang bakal beroperasi sepenuhnya.

Ciri-ciri Whistler Siri XTR :

 • Pengesanan X, K, Ka, dan Super Wideband Ka
 • X, K, dan Ka Superwide ialah band radar yang digunakan oleh polis bagi penembak radar mereka. X band merupakan band yang pertama digunakan pada alat penembak kelajuan, tetapi kini ia semakin kurang digunakan. Kesemua alat pengesan radar mampu mengesan ketiga-tiga band ini.

Perlindungan 360° terhadap kesemua jenis penembak Laser

Penembak radar sebenarnya menggunakan teknologi laser dengan memancarkan cahaya yang lebih fokus dan sempit untuk menentukan kelajuan kenderaan sasaran. Terdapat beberapa jenis penembak laser yang kini digunakan oleh penguatkuasa tempatan. Antaranya seperti yang tersenarai dibawah :

 • Pro Laser™ I, II and III
 • LTI 20-20
 • Ultra Lyte
 • Stalker LZ-1
 • Laser Atlanta L-1

Kesemua model Whistler kami mampu mengesan kesemua jenis laser yang tersenarai di atas.

Pengesanan Instant-On (Denyutan)

Kebanyakan penembak radar memancarkan signal secara berterusan dimana ianya boleh dikesan melalui pengesan radar. Ada sesetengah penembak radar pula mempunyai ciri-ciri 'Instant-On' atau 'Pulse' Jenis ini biasanya hanya dapat dikesan apabila penguatkuasa melepaskan tembakan radar dimana ianya hanya dilakukan bila sasaranya memasuki jarak lingkungan.

Pengesanan Mode POP

Mode POP ialah ciri-ciri penembak radar Bee III yang dihasilkan oleh MPH Industries. Mode POP mengukur kelajuan sesebuah kenderaan pada kecepatan 0.1 saat dimana lazimnya ianya tidak dapat dikesan oleh kebanyakan alat pengesan radar biasa.

Berita baiknya tentang mod POP adalah ia tidak selalunya tepat dan kemungkinan risiko anda didakwa adalah rendah. Ada ribuan penembak radar dari mod POP ini digunakan oleh pihak penguatkuasa pada masa ini. Bagaimanapun anda dinasihatkan perlu untuk mendapatkan Whistler XTR yang mempunyai ciri-ciri perlindungan mod POP keluaran dari Bee III walaupun mod ini didapati bermasalah.

Last Updated on Sunday, 22 March 2015 21:33 Read more...
 

Pengusir dan Penghalau Anjing Ultrasonik

E-mail Print PDF

1Kedai Mudah

Artikel bankApakah tindakan anda jika dikejar anjing ?

Penghalau Anjing Ultrasonik

Lumrahnya, ramai yang agak fobia, tidak selesa atau rasa terancam dengan anjing. Jika anda tinggal di kawasan perumahan bandar dan pekan tentu anda biasa bertembung dengan anjing liar, anjing yang tiada tuan atau mungkin anjing gila. Ada juga beberapa kes anjing seperti Rotweiler contohnya menyerang dan membunuh mangsa yang sedang beriadah (jogging). Haruskah anda lari, diam, menahan nafas, mengherdik atau bergomol terus (kalau berani) jika menerima ancaman sedemikian ?

Kini anda tidak perlu risau lagi untuk beriadah atau berlari solo disekitar kejiranan anda. Memperkenalkan produk terbaru 1kedai.com yang berteknologi ultrasonik. Ianya ekoran dari sambutan cemerlang dari produk pengusir tikus teknologi ultrasonik yang telah pasarkan sejak 3 tahun lepas.

Penghalau Anjing Ultrasonik

Gajet pengusir anjing ini menjana gelombang ultrasonik berfrekuensi 20,000 Hertz hingga 25,000 Hertz yang amat bingit dan menyengat. Hanya terkesan oleh anjing (canine) sahaja. Ia secara langsung memberi rasa tidak selesa dan bertindak dengan melarikan diri dari zon tembakan gelombang ultrasonik. Penghalau anjing yang mudah dibawa (pegangan tangan) ini dikuasakan oleh bateri 9volt. Bertindak umpama perisai yang tidak kelihatan atau zon selamat yang menjauhkan anjing dari anda tanpa mencederakan mereka.


Berita baiknya, anda tidak perlu lagi berwaspada, panik dan tertinjau-tinjau lagi dengan kehadiran anjing. Setiap salakan akan dibalas 'tembakan ultrasonik'. Biar mereka pula gerun dan waspada dengan kehadiran anda. Tapi AWAS, jangan sampai mendera mereka tanpa sebab kerana sang 'woof-woof' juga makhluk Allah yang dinalurikan sebegitu.

Last Updated on Tuesday, 07 February 2017 00:35 Read more...
 


Page 4 of 14

Artikel 1Kedai Dotcom

Senarai Artikel

Daging Anjing

KENAPA DAGING ANJING Haram dimakan

Dagu Berlapis

DAGU BERLAPIS. Bagaimana Cara Hilangkannya ?

a Nabi Adam

NABI ADAM VS MANUSIA ZAMAN BATU. Mana Satu yang Terdahulu ?

Orang Gila

ORANG TAK WARAS Selalu Sihat. Apa Rahsia Mereka ?

Jantung bermasalah

CARA MUDAH KETAHUI Jantung Anda Bermasalah

Jin Berkeliaran

PANTAU ANAK ANDA ! Waktu Jin dan Syaitan Keluar Berkeliaran
Halau Lipan

ANDA DIGIGIT LIPAN ? Bagaimana petua menghalaunya ?
Maksud Alfatihah

JANGAN MAIN-MAIN dengan Al-Fatihah kerana...
Awasi Kereta Anda

CARA MEMASTIKAN KERETA anda masih lagi ada di petak parkir

60 saat

DALAM 60 SAAT, Apakah yang Terjadi dalam Online ?
Apa GPS boleh buat

BAGAIMANA CARA MENJEJAK orang tersayang anda ?
Bahaya bangun mengejut

BANGUN MENGEJUT punca kematian tiba-tiba.
Asap Lingkaran

ASAP LINGKARAN NYAMUK = 100 Batang Rokok.
Neraka

NERAKA KINI TELAH NYALA. Berapakah Luasnya ?

Lalat dari Hadis

HADIS NABI yang Baru dibuktikan oleh Sains
Tahan Kencing

WAJIB TAHU ! - Bahaya Menahan Kencing
25 Amaran

25 TANDA AMARAN Ini Perlukan Tindakan Segera
Keanehan Gagal

KEANEHAN AKAL BURUNG GAGAK - Sains dan Al-Quran
Buah pinggang

APAKAH PETANDA Buah Pinggang yang Sedang Merosak ?
Tanah

TANAH ITU KOTOR & JIJIK - Al-Quran Membuktikan Ianya SALAH.
Kisah 2 Yahudi

KISAH 2 LELAKI YAHUDI - Jadi Pujaan Ramai di Malaysia
Khasiat Budu

KAJIAN SAINTIFIK BUDU - Kaitan Awet Muda, Kecerdasan dan Kesihatan.
Si Kidal

TANGAN KIDAL MEMILIKI 17 kelebihan dan keistimewaan
Mi Segera Bahaya

BENARKAH MI SEGERA Adalah Makanan Tiruan ?
Kucing dari pandangan Islam

KUCING SUDUT SAINTIFIK - Pandangan Islam Sejak 1500 Tahun Dulu.
Istidraj

TETAP KAYA WALAU TAK SOLAT - Kenapa Allah buat begitu ?
Jalan Kaki Rawat Penyakit

APAKAH 8 PENYAKIT yang boleh dirawat dengan Berjalan Kaki ?
Storan Tiruan

BAGAIMANA NAK TAHU Storan dan USB yang Palsu ?
Mesin Perentas Masa

TEORI MESIN MERENTAS MASA LAWAN Hujah & Bukti pada Al-Quran.
Kronologi hari pengadilan

PROSES BERMULA KIAMAT hingga ke Titi Sirat. Bacalah Jika Berani !
Hijra Arah Tawaf

PENDEDAHAN DISEBALIK Arah Jarum Jam Anda. Siapa Master-Mind ?
Yahudi di Malaysia

WUJUDKAH KOMUNITI YAHUDI di Malaysia ? Di manakah mereka ?
Dayak Merah Red Indian

RED INDIAN AMERIKA sebenarnya adalah MUSLIM !


JANGAN HIDUPKAN: Aircond Kereta Jadi Berbahaya Bila..
Melayu Bangsa Misteri

PANDANGAN YAHUDI: "Melayu Bangsa yang Misteri..."
Zikrullah

KELEBIHAN KALIMAH 'Laailaha illallah' yang ramai tak tahu.

Yahudi

MENGAPA YAHUDI BIJAK ? Kajian Dr Stephen Carr Leon
Kajian tentang Hantu

HANTU DAN JIN - Kajian dan Huraian Terkini Sains Fizik Terkini
Amaran Tikus

KENALPASTI BENCANA: Apakah yang ditawarkan oleh Sang Tikus ?
Tips mudah mencari Juzuk Al-Quran

MENAKJUBKAN: Cara mudah mencari mukasurat dalam Al-Quran
Kuku Diagnos Penyakit

KENALPASTI PENYAKIT ANDA: Perhatikan ciri-ciri pada kuku.
Ikan Candiru

IKAN CANDIRU: Lebih Ngeri dari Piranha
Bahaya Teh Ais

AWAS ! TEH AIS: Bahaya yang Tersembunyi yang Perlu Anda Tahu
Khas untuk pesakit Migrain

  

DITUJUKAN KHAS UNTUK: Penderita Sakit Kepala dan Migrain

Penawar Kanser yang disembunyikan 

RAHSIA DISEMBUNYI: Durian Belanda Penawar Mujarab Kanser
Khasiat Kayu Manis Campur Madu 

KAJIAN KHASIAT: Kayu Manis dicampur Madu
Kerosakan pada Otak 

OTAK ANDA AKAN ROSAK jika 10 Amalan ini di Amalkan. AWAS !
Asal Usul Bahasa Melayu 

DARI MANAKAH Asal-Usul Bahasa Melayu ?
Misteri Air Zam-zam

MENGUPAS MISTERI: Keajaiban Air Zam-zam
Kurus tanpa UBATAN 

CARA UNTUK KURUS tanpa Ubatan

PECAH RAHSIA: 12 tips dan Strategi Promosi
Bahaya Kencing Tikus 

BAHAYA Penyakit Kencing Tikus
4 Tips Solat Kusyuk

4 PETUA MUDAH untuk Solat Kusyuk
Hapuskan Cicak

TIPS HAPUSKAN CICAK dari Rumah Anda
Rahsia Perlunya Wudhu 

KENAPA WUDHU' sebelum solat ?


Di Sebalik Rahsia Coklat 

KHASIAT COKLAT yang mungkin tidak DIKETAHUI

Penemuan terkini rahsia piramid 

MISTERI BINAAN PIRAMID telah dijawab oleh Al-Quran
Diet yang Salah Selama ini. 

DIET SONGSANG. Selama ini rupa-rupanya kami SILAP !
Diet Rasulullah 

APAKAH yang Rasulullah Makan ?
Islam Invitation 

We Invite you to Islam.

Polisi Pemulangan

 
AWAS ! Artikel ini akan Mengubah Pendirian Hidup Anda Selamanya !

Ini Mungkin Bakal REVOLUSI dalam hidup anda

"Harap baca halaman ini sehingga habis. Saya yakin bahawa pandangan anda tentang rutin hidup harian anda akan berubah selepas ini. Insya'allah. Saya percaya bahawa anda inginkan perubahan dalam hidup. Begitu jua saya... Nyalakan Impian Anda Sekarang Juga !.."

Persoalan:

"Mengapa hanya 5% individu mempunyai pendapatan berjuta-juta ringgit tetapi 95% mempunyai hanya cukup makan ?."

Fakta yang harus anda akui - Individu yang memilih untuk berniaga lebih berjaya daripada individu yang makan gaji. Individu yang mempunyai "networking" atau JARINGAN yang besar lebih berjaya daripada yang  tiada JARINGAN. Individu yang berjaya dalam perniagaan mesti ada JARINGAN yang kuat .Bersama-samalah kita membina JARINGAN yang kuat dan luas. Kita perlu ingat bahawa 9 daripada 10 sumber rezeki adalah dari perniagaan.


RENUNGI & FIKIRKAN SEDALAM MUNGKIN. KERANA SELEPAS MEMBACA MUHASSABAH DIRI INI, MUNGKIN IANYA AKAN MENGUBAH PENDIRIAN ANDA SELAMANYA. BUKALAH HATI & AKUI SEJUJURNYA PADA DIRI ANDA.. INSYA'ALLAH.

Read more...
 
3DS-MAX Bank Model- untuk Designer

3Dbank

Kami mempunyai lebih dari 2000 (2 RIBU) koleksi model-model 3DS MAX untuk kegunaan industri rekabentuk dan persembahan. Aset ribuan koleksi ini adalah hasil 15 tahun pembabitan kami dalam industri rekabentuk dan 3D BANK ini disasarkan khas untuk: 

 1. INTERIOR DESIGNER
 2. ARKITEK
 3. VISUALIZER (JURU PERSEMBAHAN)
 4. EXHIBITION DESIGNER
 5. ANIMATOR
 6. INDUSTRI MULTIMEDIA
 7. PEREKA GRAFIK
 8. INDUSTRIAL DESIGNER & PERABUT
 9. PENGIKLANAN
 10. PELAJAR-PELAJAR BERKAITAN DESIGN


Telah terbukti aset model siapbina 3D ini dapat menjimatkan hampir 80% masa untuk menyediakan model 'mesh' dan 'research' dalam sesuatu proses rekabentuk. Kami menawarkan kos alternatif terendah dipasaran berbanding masa diperuntukkan dalam proses rekabentuk :

 • Model 3dsMax SOFA, KERUSI dan MEJA
 • Model 3dsMax LAMPU DAN AKSESORI
 • Model 3dsMax PERALATAN PEJABAT
 • Model 3dsMax PERALATAN AKSESORI DAPUR
 • Model 3dsMax KELENGKAPAN TANDAS & BILIK MANDI
 • Model 3dsMax PAGAR, TINGKAP DAN PINTU
 • Model 3dsMax  POKOK HIASAN
 • Model 3dsMax PERALATAN ELEKTRIK
 • Model 3dsMax KENDERAAN DARAT, LAUT & UDARA
 • Model 3dsmax ELEMEN BANGUNAN DAN LANSKAP
 • 500 jenis kesan bunyi untuk animasi dan video

-DALAM PEMBINAAN-