1kedai.com

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size

Cara Mudah Anda Jejaki Orang Tersayang dan Kenderaan.

E-mail Print PDF

" Runsing..kemanakah agaknya si dia berada sekarang ?" Soalan yang kerap meresahkan anda bila dia kerap menghilangkan diri atau tiada di sisi anda selalu. Jadi, kenapa saja tidak gunakan teknologi terkini bagi melenyapkan kerisauan anda ?

Tak perlu lagi anda upah penyiasat persendirian (P I) atau menyusahkan diri anda untuk mengintip secara manual. Gunakan teknologi terkini dalam misi pemantauan anda kerana kini tiada lagi penjuru di bumi untuk dia bersembunyi..

Apakah maksud Sistem Kedudukan Global (GPS) ?Apa GPS boleh buat

Sistem Kedudukan Global, yang dikenali sebagai GPS, adalah sistem navigasi yang maju, dengan berpandukan gabungan 24 satelit ke dalam orbit oleh Jabatan Pertahanan Amerika Syarikat. Oleh kerana ia telah dibangunkan oleh Jabatan Pertahanan Amerika Syarikat, ia adalah jelas bahawa sistem tersebut yang pada mulanya diperkenalkan untuk tujuan ketenteraan. Satelit pertama bernama Navstar1 itu telah diletakkan di orbit pada 22 Februari, 1978. Walau bagaimanapun, sekitar tahun 1980-an,  Kerajaan Amerika Syarikat mula membenarkan orang awam untuk menggunakan sistem tersebut.


Perkara yang menarik mengenai sistem ini adalah bahawa operasinya tidak terjejas oleh perubahan mendadak keadaan cuaca. Ia boleh bekerja di mana sahaja di dunia ini, berfungsi 24 jam sehari 7 hari seminggu. Lebih penting, ia adalah perkhidmatan awam yang ditawarkan bebas daripada kos oleh Kerajaan Amerika. Sebelum kita menuju ke penggunaan sistem ini, mari kita bincangkan dahulu struktur dan mekanismanya.


Mekanisma GPS:
21 buah satelit GPS termasuk 3 satelit gantian sentiasa berputar mengelilingi bumi pada ketinggian kira-kira 10,600 kilometer. Satelit ini disusun di dalam susunan empat satelit yang tetap di kaki langit, dari mana-mana penjuru bumi. Setiap satu daripada satelit mempunyai radio, komputer, dan jam atom. Satelit secara berterusan menghantar kedudukan dan masa bacaan mereka. Sekali sehari, setiap satelit memeriksa dan menyelaraskan kedudukan dan masa dengan stesen bumi, untuk memperbetulkan apa-apa kesilapan kecil dalam maklumat yang dihantar.

Apa GPS boleh buat

Sistem GPS bekerja pada konsep matematik yang dikenali sebagai '3-D Triangulation', yang membolehkan anda mengira kedudukan geografi - latitud dan longitud. Selain itu, jika penerima yang dilengkap paparan skrin, ianya memudahkan setiap penerima memeriksa kedudukan melalui aplikasi peta pada peranti gajet serta merta . Jika anda dalam perjalanan di suatu tempat, penerima juga mengira kelajuan dan arah perjalanan, sehingga anda akan sampai ke destinasi yang anda inginkan.

Penjejak GPS yang dipasarkan oleh 1kedai dotcom

Penjejak GPS

"TIADA lagi tempat untuk siDIA sembunyi dari anda !". Dia sentiasa anda perhatikan dari 400 km di angkasa terus ke handfon anda !"


Aplikasi GPS:
Seperti yang diterangkan sebelum ini, GPS yang pada mulanya dibangunkan untuk tujuan ketenteraan oleh Jabatan Pertahanan Amerika Syarikat. Hari ini ia digunakan untuk beberapa tujuan lain juga, yang adalah seperti berikut:

A & E:
Jangan berfikir bahawa saya bercakap tentang 'A & E' bahagian daripada mana-mana hospital. Sebaliknya, pertimbangkan situasi kecemasan seperti jika anda tersesat di beberapa tempat kerana beberapa keadaan yang tidak diduga. Jika anda ingin tahu lokasi sebenar anda, anda boleh mencari di mana anda berada secara tepat dengan bantuan seorang penerima GPS dan ia berfungsi hampir di mana sahaja bumi. Anda juga boleh menghantar maklumat mengenai lokasi anda.

Perjalanan:
Bila-bila masa anda mahu pergi ke suatu tempat baru (cara baru yang anda tidak pernah berada di sana sebelum), pastikan anda membawa seorang penerima GPS dengan anda. Ia bukan sahaja membolehkan anda mengesan kedudukan anda, tetapi juga boleh bertindak sebagai peta, yang dengan mudah akan membimbing anda ke destinasi anda.

Alat dan barang-barang berharga yang lain:
Memandangkan utiliti dan populariti GPS, pengeluar telefon mudah alih dan pelbagai gajet lain telah menjadikan teknologi ini sebagai pakej bersepadu dalam setiap keluaran produk mereka. Ini membolehkankan pengguna mengesan sebarang kehilangan atau kecurian berpandukan pada lokasi kordinat yang diberikan oleh GPS. Salah satunya adalah penjejak GPS yang dipasarkan oleh 1kedai dotcom bagi tujuan mencari ahli keluarga termasuk si dia, pekerja mahupun hartabenda seperti kereta dan pengangkutan.

Printhauz Banner


Di samping itu, anda juga boleh mencari barang-barang berharga yang lain. Bagaimana? Biar saya jelaskan kepada anda.
Jika anda telah meletakkan emas dan permata berlian anda dalam sebuah kotak, pastikan anda sertakan bersama penjejak GPS. Gajet ini sentiasa memberi lokasi terkini kedudukan harta berharga anda bila-bila masa yang anda inginkan. Amat berbaloi anda laburkan sedikit wang anda untuk membeli gajet penjejak GPS asalkan kerunsingan anda terhapus dan harta anda sentiasa dipantau.
Anda juga boleh mengaktifkan fungsi Geo-Fence atau 'kawasan berpagar' untuk penjejak GPS ini memberi amaran serta merta apabila subjek yang anda pantau telah keluar dari daerah yang telah anda tetapkan.

Pengesan Jejak GPS

Gajet Pengesan Jejak yang di pasarkan oleh www.1kedai.com

Pemantauan Pekerja dan Pengurusan Aset:

Anda boleh menggunakan ciri-ciri ini dalam beberapa cara. Jika anda mengesyaki bahawa pekerja anda melakukan satu kerja yang diluar skop mereka, anda boleh memberinya telefon pintar dengan perisian pengesanan GPS yang dipasang di atasnya, dan tahu lokasi sebenar pekerja anda. Dengan cara ini, anda boleh menentukan sama ada mana-mana pekerja anda mempunyai hubungan rapat dengan mana-mana pesaing perniagaan anda. Tetapi jangan lupa untuk memasukkan apa-apa terma dalam kontrak pekerjaan.

Perisian pada GPS Penjejak juga bertindak sebagai aplikasi kawalan ibu bapa, ibu bapa boleh memantau lokasi sebenar anak mereka melalui apa-apa program perisian. Ia bukan sahaja kanak-kanak dan pekerja sama ada. Anda boleh menggunakan teknologi ini untuk memantau pergerakan haiwan kesayangan anda yang gemar merayau-rayau dan tak pulang berhari-hari.
Teknologi GPS sudah pasti salah satu kemajuan yang terbaik era moden, yang boleh digunakan dalam pelbagai cara yang berguna seperti mengetahui kedudukan diri anda sendiri, ahli keluarga dan orang tersayang anda. mengawasi pergerakan kereta anda dari dicuri atau hilang dengan gabungi teknologi dari telefon pintar anda. Hapuskan kerisauan anda dari menganggu emosi anda, kerana tiada lagi penjuru untuk bersembunyi lagi.

Disediakan oleh www.1kedai.com

Artikel bank


Admin 1Kedai: Jika anda tidak keberatan, harap dapat 'FORWARD'kan ilmu yang bermanafaat ini sebagai satu lagi amalan kebaikan kepada teman-teman atau insan yang anda kasihi kerana:
 " Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa'at kepada manusia yang lain ".. Buatkan satu amalan mudah anda. Hanya klik butang di bucu atas halaman ini: Mohon klik ikon dibucu page ini


Kembali ke koleksi utama artikel


Last Updated on Friday, 27 November 2015 00:28  

Artikel 1Kedai Dotcom

Senarai Artikel

Daging Anjing

KENAPA DAGING ANJING Haram dimakan

Dagu Berlapis

DAGU BERLAPIS. Bagaimana Cara Hilangkannya ?

a Nabi Adam

NABI ADAM VS MANUSIA ZAMAN BATU. Mana Satu yang Terdahulu ?

Orang Gila

ORANG TAK WARAS Selalu Sihat. Apa Rahsia Mereka ?

Jantung bermasalah

CARA MUDAH KETAHUI Jantung Anda Bermasalah

Jin Berkeliaran

PANTAU ANAK ANDA ! Waktu Jin dan Syaitan Keluar Berkeliaran
Halau Lipan

ANDA DIGIGIT LIPAN ? Bagaimana petua menghalaunya ?
Maksud Alfatihah

JANGAN MAIN-MAIN dengan Al-Fatihah kerana...
Awasi Kereta Anda

CARA MEMASTIKAN KERETA anda masih lagi ada di petak parkir

60 saat

DALAM 60 SAAT, Apakah yang Terjadi dalam Online ?
Apa GPS boleh buat

BAGAIMANA CARA MENJEJAK orang tersayang anda ?
Bahaya bangun mengejut

BANGUN MENGEJUT punca kematian tiba-tiba.
Asap Lingkaran

ASAP LINGKARAN NYAMUK = 100 Batang Rokok.
Neraka

NERAKA KINI TELAH NYALA. Berapakah Luasnya ?

Lalat dari Hadis

HADIS NABI yang Baru dibuktikan oleh Sains
Tahan Kencing

WAJIB TAHU ! - Bahaya Menahan Kencing
25 Amaran

25 TANDA AMARAN Ini Perlukan Tindakan Segera
Keanehan Gagal

KEANEHAN AKAL BURUNG GAGAK - Sains dan Al-Quran
Buah pinggang

APAKAH PETANDA Buah Pinggang yang Sedang Merosak ?
Tanah

TANAH ITU KOTOR & JIJIK - Al-Quran Membuktikan Ianya SALAH.
Kisah 2 Yahudi

KISAH 2 LELAKI YAHUDI - Jadi Pujaan Ramai di Malaysia
Khasiat Budu

KAJIAN SAINTIFIK BUDU - Kaitan Awet Muda, Kecerdasan dan Kesihatan.
Si Kidal

TANGAN KIDAL MEMILIKI 17 kelebihan dan keistimewaan
Mi Segera Bahaya

BENARKAH MI SEGERA Adalah Makanan Tiruan ?
Kucing dari pandangan Islam

KUCING SUDUT SAINTIFIK - Pandangan Islam Sejak 1500 Tahun Dulu.
Istidraj

TETAP KAYA WALAU TAK SOLAT - Kenapa Allah buat begitu ?
Jalan Kaki Rawat Penyakit

APAKAH 8 PENYAKIT yang boleh dirawat dengan Berjalan Kaki ?
Storan Tiruan

BAGAIMANA NAK TAHU Storan dan USB yang Palsu ?
Mesin Perentas Masa

TEORI MESIN MERENTAS MASA LAWAN Hujah & Bukti pada Al-Quran.
Kronologi hari pengadilan

PROSES BERMULA KIAMAT hingga ke Titi Sirat. Bacalah Jika Berani !
Hijra Arah Tawaf

PENDEDAHAN DISEBALIK Arah Jarum Jam Anda. Siapa Master-Mind ?
Yahudi di Malaysia

WUJUDKAH KOMUNITI YAHUDI di Malaysia ? Di manakah mereka ?
Dayak Merah Red Indian

RED INDIAN AMERIKA sebenarnya adalah MUSLIM !


JANGAN HIDUPKAN: Aircond Kereta Jadi Berbahaya Bila..
Melayu Bangsa Misteri

PANDANGAN YAHUDI: "Melayu Bangsa yang Misteri..."
Zikrullah

KELEBIHAN KALIMAH 'Laailaha illallah' yang ramai tak tahu.

Yahudi

MENGAPA YAHUDI BIJAK ? Kajian Dr Stephen Carr Leon
Kajian tentang Hantu

HANTU DAN JIN - Kajian dan Huraian Terkini Sains Fizik Terkini
Amaran Tikus

KENALPASTI BENCANA: Apakah yang ditawarkan oleh Sang Tikus ?
Tips mudah mencari Juzuk Al-Quran

MENAKJUBKAN: Cara mudah mencari mukasurat dalam Al-Quran
Kuku Diagnos Penyakit

KENALPASTI PENYAKIT ANDA: Perhatikan ciri-ciri pada kuku.
Ikan Candiru

IKAN CANDIRU: Lebih Ngeri dari Piranha
Bahaya Teh Ais

AWAS ! TEH AIS: Bahaya yang Tersembunyi yang Perlu Anda Tahu
Khas untuk pesakit Migrain

  

DITUJUKAN KHAS UNTUK: Penderita Sakit Kepala dan Migrain

Penawar Kanser yang disembunyikan 

RAHSIA DISEMBUNYI: Durian Belanda Penawar Mujarab Kanser
Khasiat Kayu Manis Campur Madu 

KAJIAN KHASIAT: Kayu Manis dicampur Madu
Kerosakan pada Otak 

OTAK ANDA AKAN ROSAK jika 10 Amalan ini di Amalkan. AWAS !
Asal Usul Bahasa Melayu 

DARI MANAKAH Asal-Usul Bahasa Melayu ?
Misteri Air Zam-zam

MENGUPAS MISTERI: Keajaiban Air Zam-zam
Kurus tanpa UBATAN 

CARA UNTUK KURUS tanpa Ubatan

PECAH RAHSIA: 12 tips dan Strategi Promosi
Bahaya Kencing Tikus 

BAHAYA Penyakit Kencing Tikus
4 Tips Solat Kusyuk

4 PETUA MUDAH untuk Solat Kusyuk
Hapuskan Cicak

TIPS HAPUSKAN CICAK dari Rumah Anda
Rahsia Perlunya Wudhu 

KENAPA WUDHU' sebelum solat ?


Di Sebalik Rahsia Coklat 

KHASIAT COKLAT yang mungkin tidak DIKETAHUI

Penemuan terkini rahsia piramid 

MISTERI BINAAN PIRAMID telah dijawab oleh Al-Quran
Diet yang Salah Selama ini. 

DIET SONGSANG. Selama ini rupa-rupanya kami SILAP !
Diet Rasulullah 

APAKAH yang Rasulullah Makan ?
Islam Invitation 

We Invite you to Islam.

Polisi Pemulangan

 
AWAS ! Artikel ini akan Mengubah Pendirian Hidup Anda Selamanya !

Ini Mungkin Bakal REVOLUSI dalam hidup anda

"Harap baca halaman ini sehingga habis. Saya yakin bahawa pandangan anda tentang rutin hidup harian anda akan berubah selepas ini. Insya'allah. Saya percaya bahawa anda inginkan perubahan dalam hidup. Begitu jua saya... Nyalakan Impian Anda Sekarang Juga !.."

Persoalan:

"Mengapa hanya 5% individu mempunyai pendapatan berjuta-juta ringgit tetapi 95% mempunyai hanya cukup makan ?."

Fakta yang harus anda akui - Individu yang memilih untuk berniaga lebih berjaya daripada individu yang makan gaji. Individu yang mempunyai "networking" atau JARINGAN yang besar lebih berjaya daripada yang  tiada JARINGAN. Individu yang berjaya dalam perniagaan mesti ada JARINGAN yang kuat .Bersama-samalah kita membina JARINGAN yang kuat dan luas. Kita perlu ingat bahawa 9 daripada 10 sumber rezeki adalah dari perniagaan.


RENUNGI & FIKIRKAN SEDALAM MUNGKIN. KERANA SELEPAS MEMBACA MUHASSABAH DIRI INI, MUNGKIN IANYA AKAN MENGUBAH PENDIRIAN ANDA SELAMANYA. BUKALAH HATI & AKUI SEJUJURNYA PADA DIRI ANDA.. INSYA'ALLAH.

Read more...
 
3DS-MAX Bank Model- untuk Designer

3Dbank

Kami mempunyai lebih dari 2000 (2 RIBU) koleksi model-model 3DS MAX untuk kegunaan industri rekabentuk dan persembahan. Aset ribuan koleksi ini adalah hasil 15 tahun pembabitan kami dalam industri rekabentuk dan 3D BANK ini disasarkan khas untuk: 

 1. INTERIOR DESIGNER
 2. ARKITEK
 3. VISUALIZER (JURU PERSEMBAHAN)
 4. EXHIBITION DESIGNER
 5. ANIMATOR
 6. INDUSTRI MULTIMEDIA
 7. PEREKA GRAFIK
 8. INDUSTRIAL DESIGNER & PERABUT
 9. PENGIKLANAN
 10. PELAJAR-PELAJAR BERKAITAN DESIGN


Telah terbukti aset model siapbina 3D ini dapat menjimatkan hampir 80% masa untuk menyediakan model 'mesh' dan 'research' dalam sesuatu proses rekabentuk. Kami menawarkan kos alternatif terendah dipasaran berbanding masa diperuntukkan dalam proses rekabentuk :

 • Model 3dsMax SOFA, KERUSI dan MEJA
 • Model 3dsMax LAMPU DAN AKSESORI
 • Model 3dsMax PERALATAN PEJABAT
 • Model 3dsMax PERALATAN AKSESORI DAPUR
 • Model 3dsMax KELENGKAPAN TANDAS & BILIK MANDI
 • Model 3dsMax PAGAR, TINGKAP DAN PINTU
 • Model 3dsMax  POKOK HIASAN
 • Model 3dsMax PERALATAN ELEKTRIK
 • Model 3dsMax KENDERAAN DARAT, LAUT & UDARA
 • Model 3dsmax ELEMEN BANGUNAN DAN LANSKAP
 • 500 jenis kesan bunyi untuk animasi dan video

-DALAM PEMBINAAN-